Uđite u Novu godinu kao nova osoba

Želite li u 2016. godinu zakoračiti osvježeni i spremni za nove životne izazove, potrebno vam je fizičko i mentalno čišćenje života te eliminiranje svih neželjenih stvari koje su se skupljale kroz godinu i sada stoje na putu onome što stvarno želite. Ponekad su to materijalne stvari, a ponekad odnosi s drugim ljudima, koji stvaraju fizički i emotivni čep i blokiraju put do uspjeha kojeg želite postići u privatnom i poslovnom životu. Iskoristite dane prije Nove godine, posvetite vrijeme sebi, vezama i prostoru koji vas okružuje i riješite se svega onoga što vam krade dragocjeni prostor u životu.

declutter

Očistite svoju okolinu

Prostor u kojem provodite najviše vremena iz dana u dan, bilo da se radi o vašem domu, uredu ili autu, krajem godine zaslušuje generalno čišćenje. Riješite se stvari koje više ne koristite, ali riješite se i stvari koje ne vidite sa sobom u novoj fazi, odnosno godini života. Za ovaj zahvat trebat će vam vremena, no vizualizirajte sami sebe u idućoj godini i imajte na umu što želite postići i gdje želite biti. U vašoj viziji teško će mjesto pronaći sve one stvari koje su vas podsvjesno živcirale, a vi ste na njih žmirili.

declutter4

Prođite kroz svaku sobu, svaki ormarić ili ladicu. Procijenite odgovaraju li stvari koje po putu pronađete cilju kojem težite, odnosno osobi kakvom želite postati. Imajući to na umu, riješite se rasparenih čarapa, posuda s davno izgubljenim poklopcima, starog make upa… Jednom kada fizički odstranite sve stare stvari, otvorit će se prostor za nove i bolje.

declutter3

Očistite svoje odnose

Možda zvuči čudno, no slična pravila se primjenjuju i na odnose koje njegujete. Na sve nas utjecaj imaju ljudi kojima smo okruženi, počevši od najranijih školskih dana pa sve do danas. Osjećate li neku barijeru koja vas priječi da u novoj godini postanete bolja i zadovoljnija osoba, razmislite o odnosima koji vas više ne usrećuju ili koče u životu. Umjesto njima, više svog slobodnog vremena posvećujte ljudima koji vas vole i podržavaju, ali i motiviraju za daljnje životne uspjehe.

declutter5

Očistite svoje emocije

Prakticirajte praštanje – sebi i drugima. Riješite se strahova u vlastitoj glavi, oni će vas zbuniti, učiniti malima i naći se na putu do uspjeha. Prestanite odgađati stvari i odredite prioritete. Nemojte sav teret stavljati na vlastita leđa i preopterećivati se, podijelite ga i delegirajte. Dopustite samima sebi da vidite dalje od stvari koje su vas razočarale i povrijedile, umjesto toga ih tretirajte kao stvari iz kojih ste naučili lekciju. Riješite se frustracija, kako biste živjeli u sadašnjosti, a ne u prošlosti.

declutter2

Svi imamo emocionalni nered, to je prirodno, no važna je stvar prepoznati ga i riješiti na vrijeme, kako nas ne bi spriječio u prepoznavanju i iskorištavanju prilika koje se nađu pred nama. Jednom kada smognete snage riješiti se emotivnog tereta koji se u vama skupljao cijele godine, velika transformacija u novoj godini doista je moguća.

Foto: Wildfox, The Freedom State, American Threads, Tularosa, Threadsence

Komentari