Učvrstite kožu prije ljeta

skin4

Nagla promjena tjelesne težine, trudnoća ili loša prehrana, ali i genetika mogu biti neki od uzročnika opuštanja kože. Kako bi izbjegli ovu neugodnu situaciju, brigu o koži potrebno je voditi tokom zimskih mjeseci kako ne biste bili u panici pojavom sunčevih zraka i prelaskom iz zimske u ljetnu odjeću. Ako ste ipak zakazali s brigom o koži i šesti mjesec vas je ulovio nespremne donosimo vam nekoliko savjeta uz čiju primjenu još uvijek stignete zablistati.

KREME I LOSIONI
Razne kreme i losioni za učvršćivanje kože nisu prodaja magle, već zaista imaju pozitivno djelovanje. Korištenje se obavezno preporuča nakon trudnoće i mršavljenja jer su te kreme bogate vitaminom A i vitaminom E, biljnim sastojcima, te aloe verom, a to su sve sastojci koji pridonose stvaranju kolagena koji je od iznimne važnosti za kožu.

MASAŽA
Masaže u kombinaciji s kremama koje sadrže kolagen u vrlo kratkom roku vraćaju koži elastičnost. Redovitim odlascima na masažu rezultate ćete primijetiti vrlo brzo, a ukoliko si to ne možete priuštiti uvijek možete zamoliti nekog od svojih bližnjih da vas dva puta tjedno izmasira kako biste se što prije riješili problema opuštene kože.

skin5

PILING
Pilingom uklanjate sloj izumrlih stanica, te koži vraćate sjaj i mekoću. Najbolji su domaći pilinzi na bazi meda i preporučena upotreba je dva puta tjedno, nikako više jer prečestim pilinzima možete oštetiti površinski sloj kože koji je obrana od štetnih vanjskih utjecaja. Nakon pilinga ne zaboravite dobro hidratizirati i nahraniti kožu losionom.

VJEŽBANJE
Lagane aerobne vježbe i vježbe istezanja odličan su izbor. Ključ je krenuti polako s manjim intenzitetom kojeg ćete s vremenom pojačavati. Fokus nije samo na određenom dijelu tijela, već na cijelome. Nakon vježbanja priuštite si opuštajući tuš ili kupku i ne zaboravite nahraniti kožu.

PREHRANA
Vitamini su najbolji saveznici lijepe i zategnute kože pa je preporuka u organizam unositi što više svježeg voća i povrća u obliku ukusnog smoothija ili kao dodatak doručku i glavnom jelu. Osim voća i povrća i unos morske soli pokazao se kao učinkovita metoda. Osim u hrani minerale i sol možete koristiti i prilikom tuširanja kako bi učinak bio još bolji.

skin1

M.S.

Foto: Shutterstock, Triangl

 

Komentari