U Splitu se održava street food festival

U splitskom parku Đardin od 8. do 31. svibnja održat će se street food festival Gourmet Split 2015. U deset kućica, osim domaće spize Splićani i turisti moći će uživati u okusima i mirisima svjetskih kuhinja po vrlo povoljnim cijenama. Posluživat će se doručak na travnjaku, brunch oko podne, ‘slatka fjaka’ u popodnevnim satima uz pozadinsku DJ glazbu i slastice, dok večernji program obiluje osim hranom i pićem i zanimljivim glazbenim programom.

split

Martina Radovčić, predstavnica organizatora, pojasnila je ideju i predstavila okvirni program festivala: “Željeli smo da se u Splitu tijekom svibnja nešto lijepo događa, ponuditi Splićanima i našim gostima jedno novo mjesto za izlazak i druženje uz hranu, koncept različit od uobičajene ugostiteljske i sajamske ponude. Deset kućica s Božićnog sajma postavljamo u Đardin, ovaj prekrasan park u samom srcu grada, kako bismo predstavili osim domaće i različite svjetske kuhinje kroz street food koncept. Uz domaće, na Gourmetu tijekom svih dana festivala u ponudi će biti i okusi Makedonije, Italije, Francuske, Rusije, SAD-a, Australije, Kine, Japana i Meksika.”

losos

Na Gourmetu tijekom dana izmjenjivat će se i razni live cooking nastupi domaćih i stranih, priznatih kuhara, dječje aktivnosti i radionice humanitarnog karaktera, kulinarska natjecanja i brojna druga događanja. Ulaz na Gourmet je besplatan, a cijene menija na kućicama iznosit će 30 do 50 kuna. Festival započinje s radom u petak 8. svibnja u 17 sati, a svečano otvaranje glazbenog dijela programa obilježit će se besplatnim koncertom grupe Pavel u subotu, 9. svibnja u 21 sat.

Komentari