U potpunosti reciklirana nova H&M traper kolekcija

Poznat po svojim ekološkim pothvatima koji su do sad bili okupljeni unutar Conscious linije, H&M u rujnu lansira novu kolekciju kojom želi dodatno naglasiti važnost ekologije u modnoj industriji. Sa sloganom ‘Close the Loop’ unutar kolekcije predstavit će 16 traper komada koji su svi izrađeni od recikliranog pamuka sakupljenog unutar H&M trgovina.

closetheloop

Švedski modni gigant je 2013. pokrenuo inicijativu odlaganja stare i neželjene odjeće u svojim trgovinama, a otada je sakupio 18 tisuća tona tekstila diljem svijeta. Sad će sav iskoristiv materijal iskoristiti za novu kolekciju koja će se sastojati od muških, ženskih i dječjih denim komada. Za žene će to biti skinny traperice, širi model, traper jakna, trapez tregerice i kombinezon, za muškarce jakna, uske i široke traperice, a za najmlađe jaknica s kapuljačom i ušima te više modela traperica.

Tako H&M želi zatvoriti petlju svojih kreacija, od doniranog materijala kreirati novi i maksimalno sačuvati okoliš. Kolekcija će biti dostupna u trgovinama diljem svijeta, kao i online.

Foto: H&M

Komentari