U petak počinje Festival vatrometa na Bundeku

bundekvatromet1

I ove godine uživat ćemo u spektaklu boja – od 17. do 19. lipnja na desnoj obali Save u parku i na jezeru Bundek održat će se 16. Međunarodni festival vatrometa. Posjetitelji će uživati u nadmetanju hrvatskog tima iz Mirnovca te ekipa iz Italije i Poljske.

Talijanski tim Scarpato Pirotecnica posebice je poznat po svojem vatrenom cvijeću na nebu koje osvjetljava noć i razbija mrak, dok je obiteljsko poduzeće Surex iz Poljske, dobitnik brojnih nagrada na svjetskim natjecanjima, prepoznato po piro-glazbenim vatrometima. Vatrometi će trajati 10 minuta, a kako bi se natjecanje dodatno ‘začinilo’, ove godine svaka ekipa ima projektni zadatak u trajanju od tri minute: zadana tema na koju će morati pokazati svo svoje piro-glazbeno umijeće je pjesma Ive Robića ‘Tebi, grade moj’. Pobjednika festivala bira publika uz pomoć glasačkih aparata postavljenima na Bundeku.

bundekvatromet2

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za klince i klinceze svakoga se dana u 22 sata priprema ‘baby vatromet’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu.

Ulaznice za festival po cijeni od 10 kuna moći će se kupiti na Bundeku.

bundekvatromet3

Komentari