U Maksimiru održan prvi hrvatski Čarobni dan

Prvi Čarobni dan oduševio je oko 30 tisuća okupljenih u parku Maksimir. Uz zabavni program na pozornici, besplatne radionice i posjet obitelji Zoološkom vrtu po cijeni samo jedne karte Čarobni dan prošao je i više nego uspješno. Program su otvorile Zagrebačke mažoretkinje, a nastavio se nastupima dječjih zborova, plesnih skupina, folklornih društava, ali i zvijezda poput Jacquesa Houdeka, Lamije Belošević, Kristijana Ugrine koji je vodio program, ali i brojnih drugih.

čarobnidan4

Na Čarobnom danu Maksimir je pretvoren u svijet zabave, radosti i osmijeha. Dječje kreativne, edukativne i sportske radionice održavale su se u zemlji Crvenkapice, Petra Pana te na putu Ivice i Marice. Djeca su tako uživala razgovoru s veslačem Damirom Martinom, učila o raznim sportovima, puštala zmajeve, zabavljala se s maskotama, izrađivala različite rukotvorine, te uživala u bajkovitom okruženju, ali i u društvu životinja. Naime, Zoološki vrt omogućio je svim posjetiteljima izvanrednu pogodnost – cijela obitelj mogla je uživati u društvu životinja za cijenu samo jedne karte.

čarobnidan6

Jacques Houdek

“Jako smo sretni što je Čarobni dan u Hrvatskoj već prvi put prepoznalo toliko obitelji, bez njih danas Maksimir ne bi bio ispunjen s toliko radošću i smijeha. Zahvaljujući našim dragim partnerima, parku Maksimir te Zoološkom vrtu omogućena nam je idealna kombinacija za Čarobni dan. Hvala svim partnerima projekta i veselimo se idućem Čarobnom danu u Hrvatskoj te pozivamo sve da nam se pridruže i na Čarobnim danima u Sloveniji”, izjavila je Barbara Novak, osnivačica Čarobnog dana.

čarobnidan3

Osim zabavnog i edukativnog dijela, svaki Čarobni dan ima i humanitarnu notu pa se tako i ovaj put pomaže onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 200 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015./2016. Čarobni dan u Zagrebu završio je tako osmjesima na licima obitelji, a ekipa iza projekta poručila je da priprema brojna iznenađenja te pozvala sve da se pridruže i sljedećem Čarobnom danu.

čarobnidan5

čarobnidan1

Komentari