Jedinstveni način razgledavanja Zagreba

zagreb-dogadjanja-1

Zagreb je dobio još jednu fantastičnu atrakciju – luminoakustičnu vožnju. Ovo jedinstveno iskustvo Zagreba doživjet ćete uhom, a ne samo okom. Zanimljiv način razgledavanja grada uključuje jedan kombi, šest solarnih panela na njegovu krovu, šestoro putnika i dva autora i vozača koji su dovoljni za jedinstvenu (zvučnu) avanturu ove jeseni.

zagreb-1

Proces razgledavanja je jednostavan – kombi vozi gradom, a javna rasvjeta, semafori, svjetla zgrada i parkova, automobili koji se kreću gradom, kao i izostanak svjetla, preko solarnih panela na krovu i računala na koje su spojeni, stvaraju jedinstveni zvučni niz – zvučnu kompoziciju u realnom vremenu, zvuk grada Zagreba.

Luminoakustično vozilo temelji se na luminoakustici – jedinstvenom inovativnom projektu stvaranja i komponiranja zvuka pretvorbom svjetla korištenjem solarnih panela, a koji su osmislili hrvatski umjetnici, autorsko-izvođački tandem Lightune.g – Bojan Gagić, multimedijalni umjetnik, dizajner svjetla i zvuka i Miodrag Gladović, inženjer elektroakustike, glazbenik i producent.

pogled na zagreb (10)

Više o projektu i detaljima ture možete saznati na Facebook stranici.

pogled na zagreb (9)

Foto: Creative Commons

Komentari