Putovanje za prave avanturiste

Živjeti nomadskim načinom života znači izgubiti udobnost koju sa sobom nosi onaj sjedilački, no s tim se ne bi složio peteročlani tim zaljubljenika u putovanja koji su svoju strast pretvorili u posao. Tako je nastala agencija Nomadi kojoj cilj nije organizirati standardnu turističku rutu, već osigurati da svako putovanje bude jedinstvena avantura.

Turistička agencija Nomadi

Njihov uigrani tim organizira rute dalekim destinacijama gdje su živjeli po godinu dana, dakle poznaju najskrovitija lokalna mjesta i prenose iskustvo koje rijetko gdje možete doživjeti. Oblikovali su svoju ideju konceptom modernih nomada, odnosno ljudi koji iz poznatih okruženja odlaze na potpuno nova mjesta, ne kako bi pobjegli od svakodnevice, već otkrili nove krajeve, iskustva, običaje i kulturu te se tako obogaćeni vratili poznatom okruženju. Kad putujete s Nomadima, nema gužvanja u velikim grupama, trčanja za kišobranima vodiča i pokušaja nadglasavanja meteža. Putuje se u malim intimnim skupinama od 6 do 12 suputnika, a vodiči su osobe koje jako dobro poznaju krajeve kroz koje će provesti svoje suputnike.

Turistička agencija Nomadi

Mjesta na koja će vas Nomadi odvesti nisu nužno reklamirana u svim turističkim brošurama pa time i preplavljena ljudima, nego sva čarobna mjesta koja su vodiči, i sami zaljubljenici u putovanja, otkrili na svojim putovanjima. Organizacija svakog putovanja uključuje blisku suradnju s kuharima, Sherpama, vlasnicima restorana i hotela, vozačima rikša, lokalnim prijevoznicima, pjevačima i ostalim zanimljivim ljudima koje su vodiči dobro upoznali.

nomadi3

Osobni angažman Nomadi pokazuju i prilikom planiranja putovanja gdje nećete biti samo broj koji sjeda na autobus ili avion, već se nakon formiranja grupe za putovanje, organizira i druženje sudionika, prvo uz kavu, a onda uz neku aktivnost kao što je planinarenje, kajakiranje ili bicikliranje. Svaka je organizirana tura ocijenjena po zahtjevnosti, odnosno stupnju fizičkog napora koji iziskuje, tako da Nomadi organiziraju putovanja pogodna onima koji bi kroz laganu šetnju otkrivali nove krajeve, kao i onima kojima fizički napor predstavlja dodatan plus.

Turistička agencija Nomadi

Svako putovanje znači obogaćivanje iskustva novom kulturom, a za Nomade putovanja znače i uzvraćanje kulturi koja daje, tako da od dijela novca uplaćenog za organizaciju putovanja, Nomadi kupuju hranu, odjeću, igračke i školske potrepštine za djecu iz lokalnih sirotišta. Tako svako putovanje ima i humanitarni karakter, a jedno od sirotišta koje kontinuirano posjećuju i pomažu je i Fresh Nepal u kojem se trenutno nalazi 19 djece.

Turistička agencija Nomadi

Fotografije koje će nastati tijekom ovakvog putovanja neće biti uobičajene, zato što ćete ovim iskustvom dublje zaroniti u običaje i kutke egzotičnih zemalja, otkrivati čudesne planine, skrivena jezera, netaknute puteve, drevne hramove, živopisne tržnice, neobičnu hranu i životinje za koje nikada niste ni čuli. Putovati s Nomadima ne znači samo promatrati iz daljine, već udisati određenu kulturu do točke da joj dozvolite da obogati vašu vlastitu kulturu i dosadašnje iskustvo.

Komentari