Tri načina kako spremno dočekati sezonu prehlada

caj1

Viroze, gripe i različite hunjavice često nas dočekaju nespremnima. Ove zime pripremite svoje tijelo i ojačajte imunitet jednostavnim savjetima te izbjegnite visoku temperaturu i sve one neugodne pojave koje svaka prehlada nosi sa sobom.

1. Limun, čaj i med

Svi znamo za čarobno trojstvo u borbi protiv prehlade, ali nerijetko zaboravljamo primijeniti teorijsko znanje i u praksi. U zimskim mjesecima preporučuju se velike količine čaja, no tada birajte one čajeve koji ne sadrže kofein, kako ne biste pretjerali s unosom tih stimulansa. Dobar odabir su bijeli i crveni čajevi poput rooibosa te menta i voćni čajevi. Iako zeleni čaj glasi kao ‘zdrav’, on sadrži kofein pa pripazite na njegov dnevni unos. Uz čaj, umjesto šećera, kombinirajte med kadulje ili lavande te limun.

čajevi 1

2. Ekstrakt sjemenki grožđa

Sjemenke grožđa obiluju polifenolnim antioksidansima koji su odlični za jačanje imuniteta. Iako je vitamin C opće prepoznat kao najbolji saveznik u borbi za imunitet, ekstrakt sjemenki grožđa ima čak 15 puta jače djelovanje! Kako konzumacija grožđa nije dovoljna, a i nažalost grožđe u zimskim mjesecima nije toliko dostupno, preporučuje se suplementacija u obliku dodataka prehrani. Istovremeno, ekstrakt sjemenki grožđa utječe na usporavanje starenja kože te poboljšava cirkulaciju, što će razveseliti sve pripadnice ljepšeg spola.

bestvite-naslovna

 

bestvite2

3. Đumbir

Gomoljasti korijen vrlo snažnog okusa i mirisa popularan je u istočnim kulturama kao začin, ali i kao ljekovita biljka. Đumbir se preporuča za prevenciju raznih prehlada, a istovremeno smiruje kašalj i jača imunitet. Možete ga konzumirati svježeg samostalno ili u kombinaciji s medom. Također, đumbir je pogodan i za pripremu čaja, posebno je ukusan u kombinaciji s narančom i cimetom.

đumbir

Više informacija saznajte na Bestvite.hr.

Foto: Shutterstock

Komentari