Svi nose choker ogrlice

Abbey Lee Kershaw

Abbey Lee Kershaw

Jedan od zamjetnih trendova u svijetu modnih dodataka, koji je sazrijevao u posljednjih nekoliko sezona da bi erupciju popularnosti doživio ovog proljeća, onaj je takozvanih ‘choker’ ogrlica, za koje sa sigurnošću možemo reći da su osvojile svijet. Ne samo da dominiraju ulicama gradova, otkuda su i potekle, već ih zvijezde nose i na crvenom tepihu, a osim onih jednostavnih i ležernih ‘choker’ modela s kojima je trend započeo, sve češće susrećemo i luksuzne high end ‘choker’ ogrlice koje potpisuju slavne draguljarske kuće.

Lily Donaldson

Lily Donaldson

Dokaz je to da će se ovaj model nakita zadržati u modi još neko vrijeme, a sada kada je na vrhuncu nema poznate osobe koja ga ne nosi. ‘Choker’ ogrlica tipična je po tome što doslovno grli vrat i vrlo se usko prijanja uz njega te ovisno o materijalu od kojeg je izrađena, može izgledati senzualno, elegantno ili jednostavno cool. Svi pamtimo da su ‘chokeri’ posebno obožavani bili u 90-ima, a ove ih sezone favorizira cijela plejada svjetskih trendseterica, supermodela i modnih insajderica.

Lily Donaldson, Abbey Lee Kershaw, Bella Hadid i Sara Sampaio samo su neke od njih, a one su u javnosti pokazale kakvi su sve ‘choker’ modeli ogrlica ‘in’ ove sezone.

Bella Hadid

Bella Hadid

Julia Restoin Roitfeld

Julia Restoin Roitfeld

Lindsey Wixson

Lindsey Wixson

Chanel Iman

Chanel Iman

Sarah Sampaio

Sarah Sampaio

Foto: Guliver/Getty Images

 

Komentari