Trendi nakit za ljeto

Iako nam se zadnjih dana možda ne čini da je tako, ljeto samo što nije stiglo. Možda ne možemo odmah uskočiti u kratke i lepršave haljinice, ali nakit već možemo birati i njime unijeti dašak ljeta u svakodnevicu i pokušati prizvati sunce i toplije vrijeme. Što ćemo nositi ovog ljeta, pogledajte u nastavku.

Trend koji je prisutan već neko vrijeme, a koji će se nositi i ove sezone, definitivno je minimalistički nakit. Ima nešto u tom sitnom, gotovo krhkom nakitu što naše ruke, vrat ili prste suptilno čini ženstvenijima. Jedan delikatan komad nakita ili niz od njih nekoliko upotpunit će svaki kombinaciju i ostaviti dojam nemarno složenog outfita, kao stvorenog za opušteno ljeto. Ako se odlučite samo za jedan komad, on će privlačiti svu pažnju, pa neka bude stvarno poseban.

Pokušajte sa sitnim privjeskom ili pak trendi pločicom ili oblikom. Više ovakvih komad možete nizati jedan za drugim što će na vašoj ruci stvoriti splet krhkih niti. Lančići na vratu neka budu različite duljine za slojevit izgled koji će svaki privjesak učiniti vidljivim. Prilikom kupnje pripazite na materijal kako nakit ne bi izgubio boju ili ostavio ružne tragove na koži. Isto tako, izbjegavajte pretjerano sjajne pozlate jer one često izgledaju lažno i pretjerano, a to nije nešto što želimo ovo ljeto.

Kao potpuna suprotnost delikatnom i minimalističkom nakitu, dolazi skulpturalni nakit. Njegov masivni izgled pružit će kontrast prozračnim ljetnim materijalima i biti pravi statement komad cijele kombinacije. Ovakvi komadi zahtijevaju nešto veću vještinu pri kombiniranju kako ne bi izgledali pretjerano. Kombinirajte ga s monokromatskim ili crno-bijelim odjevnim komadima i izbjegavajte uzorke jer zbog njih cijeli outfit može izgledati prenapadno ili kičasto. Neka taj jedan komad nakita bude jedini fokus koji će vaš stil učiniti usklađenim i drugačijim.

Ono neizostavno za svako ljeto svakako su boje, pa je tako i kada se radi o nakitu. Ako ste fan boho stila, birajte nakit etno izgleda koji će upotpuniti vaše lepršave haljine i torbe s resicama za potpuni festivalski look. Za one koji vole nešto jednostavnije, tu su raznobojne narukvice koje možete nositi same ili u kombinaciji sa još nekoliko. Nose se i privjesci u obliku pompona koji će donijeti dašak razigrane ljetne atmosfere na naše ruke.

Ono što još možete isprobati je kombinacija ovog trenda s minimalističkim nakitom. To ćete učiniti tako da izaberete delikatne komade s jednostavnim kamenom u boji. Ako se odlučite za jednostavne narukvice s malim privjeskom, neka one budu u boji, a privjesak zlatni ili srebrni. Na taj način zagrijat ćete prvi spomenuti trend i dobiti savršeni ljetni nakit. U galeriji pogledajte aktualnu ponudu.

Foto: Zara, Haga, Facebook/Latica by Petra Kurtela, Facebook/Perleraj Katarina R, Instagram/@dylanlex

Komentari