Trend report: Dugi sako

Dior-S16-011-2

Dior

Zbog mnoštva upečatljivih komada oko nas, zaboravimo koliku moć ima jednostavni sako. Dugi sako je lako nosiv i može vas pratiti u obavljanju svih obveza, a samim time i u stvaranju raznih stilskih priča. Novo lice mu iznova možete davati nošenjem uz neobične ovratnike, zanimljive broševe ili ga ukrasiti upečatljivim remenom. Obožavaju ga poznate Francuskinje, kao i ostale street style zvijezde.

Lako ga je ukomponirati u svaki stil, a upravo tih nekoliko centimetara dužine razlikuje ga od klasičnog modela. Često nepravedno zapostavljen, ovaj komad je u fokusu u proljetnoj sezoni. Nije rezerviran samo za poslovne kombinacije, već može poslužiti kao baza u kreiranju urbanog i praktičnog stila. Poznata dizajnerska imena pokazala su svoju viziju dugog sakoa, a trendseterice ga odavno preferiraju kao jedan od must-have modela.

acne

Acne Studios

Sako često nazivaju alfom i omegom poslovnog stila, a često je zvijezda i večernjih kombinacija. Pronalazak idealnog sakoa ponekad je pravi izazov. Kada se radi o ovom modelu slobodno se poigrajte i s bojama, te odmaknite od klasične crne. Bijele i pastelne varijante popularne su u kombinaciji s drugim osvježavajućim tonovima, a iako ovaj model često nije strukiran, u vašem ormaru svakako bi se trebao naći i sako koji laska figuri. Dobro krojen i s detaljima poput proreza ili volana, ovo je komad u koji se isplati investirati.

dugisako

Modne kuće Balmain, Chanel i Dior jedne od najzaslužnijih za povratak dugog sakoa, a iz sezone u sezonu im se pridružuju i druga dizajnerska imena koja eksperimentiraju s ovima komadom. Klasika ovog proljeća ima novo lice, i to u obliku ovog vječnog komada. Dajte šansu trendi modelu i krenite u shopping!

Foto: Imaxtree

Komentari