Povratak još jednog adidas trenda

adidas

Svi modeli tenisica adidas Originals nisu jedino što se izvlači iz trendova prošlosti. Iako za mnoge nikad nisu ni izašle iz upotrebe, trenirke s tri karakteristične crte ili majice s kapuljačom s poznatim adidas logom još su jednom postale dio street style kombinacija.

adidas

Prvi put se to dogodilo 70-ih godina, kada se trenirka, inače isključivo nošena prije ili poslije sportske aktivnosti, počela uvlačiti u dnevne kombinacije. Prvo samo one casual, kućne, a zatim i u drugim prilikama. Tome je pogodovalo i jačanje fitness svijesti, razvijanje ponude sportskih brendova, ali i hip-hop kultura kojoj su ovi komadi bili dio uniforme i stila. S obzirom na upečatljivost dizajna, adidasovi komadi su ostavili najviše traga.

adidas

Athleisure trend, koji spaja uličnu modu i komade u kojima bi vjerojatno odšetali samo na trening, konstantno je prisutan posljednjih nekoliko godina. Osim trenirki koje su nadvladale svoj klasičan, vrećasti, pamučni oblik i počele se pojavljivati u cijeloj paleti laskajućih materijala, tu su i tajice, koje su na trenutak nestale sa scene, ali sad opet bilježe svoj povratak.

adidas

Nije upitno da ponovnoj popularizaciji trenda itekako pridonose Gigi i Bella Hadid, Kylie i Kendall Jenner koje su athleisure trend aktivno prigrlile. Stil ovih djevojaka prati horda obožavatelja, neobavezne kombinacije trenirki, tajica i tenisica u svim situacijama brzo se ‘upijaju’ i šire dalje. No koliko će trend zaista biti postojan na ulicama prije nego što opet nestane u sportske dvorane još ćemo vidjeti.

Foto: adidas

Komentari