Mediteranski okusi po treći put u Šibeniku

okusimediterana3

Šibenik će i ove godine, od 26. do 29. svibnja, ugostiti 3. izdanje međunarodnog festivala Okusi Mediteran. Sad već poznata, jedinstvena gurmanska i kulturna manifestacija promiče mediteranske prehrane, kulture, tradicije, proizvoda i načina života koji su se tijekom stoljeća razvili duž obala Sredozemnog mora.

Festival privlači brojne posjetitelje i turiste, te postaje godišnje nezaobilazno mjesto okupljanja međunarodnih F&B stručnjaka, kuhara, proizvođača, nutricionista, novinara, te zaljubljenika u hranu iz svih mediteranskih regija. To je idealno mjesto za razmjenu iskustava, predstavljanje i promoviranje zajedničke destinacije kroz različite identitete mediteranskih zemalja. Kao i prošle godine, i ove će svi posjetitelji moći uživati u cooking showovima poznatih svjetskih kuhara, okrunjenih Michelinovim zvjezdicama, posebnim večerama u restoranima i vinskim degustacijama te se jako dobro zabaviti. Sve o programu možete pratiti na službenim stranicama festivala.

okusimediterana1

Uoči novog izdanja festivala, Okusi Mediteran dolazi i u Zagreb, na sajam turizma Place2GO, u petak 18. ožujka u Boćarski dom. Osim najavljivanja svih događanja festivala raspravljat će se i o ‘food tourismu’, važnoj i brzorastućoj grani turizma te ulozi Hrvatske u svemu tome. Festival Taste the Mediterranean u Šibeniku pridonosi pozicioniranju Hrvatske kao vrhunske mediteranske wine&gourmet destinacije, a njegov uspjeh direktno utječe na pozicioniranje Hrvatske na mapu svjetskih gurmana.

okusimediterana2

Foto: Okusi Mediteran

 

Komentari