Održana treća večer Fashion.hr-a

Treća večer Fashion.hr-a okupila je brojne poznate, a pred prepunim gledalištem nastupilo je sedam dizajnera.

Marijana-Batinić

Marijana Batinić

Amar-i-Alma-Bukvić

Amar i Alma Bukvić

Petra-Nižetić

Petra Nižetić

Ana-Miščević

Ana Miščević

Antonija-Mandić

Antonija Mandić

Edita-Misirić

Edita Misirić

Marijana-Mikulić

Marijana Mikulić

Vanja-Mamić

Vanja Mamić

Dorijan-Klarić

Dorijan Klarić

Ivana-Roščić

Ivana Roščić

Sayon-Bangoura

Sayon Bangoura

Dnevne varijante za poslovni izgled koje se baziraju na udobnim haljinama izmjenjivale su s večernjim koktel haljinama Martine Felje. Dizajnerica za ovu sezonu najavljuje crnu, bijelu te tirkiznu i zlatnu boju, a od materijala prevladavaju eko koža, jersey, pamučni baršun, dok su kaputi od vunene čipke.

Mlada splitska dizajnerica Ana Bogdan inspiraciju je pronašla u odijevanju nomada koje je slojevito, bogato teksturama i ukrasima sa razlicitim etno elementima. Nomadski osebujni stil ublažen je minimalističkim odjevnim komadima koji stvaraju jednu posve drugaciju modnu priču.

Ana Jagić koja stoji iza brenda Hedra Design predstavila je kolekciju Soundwave inspiriranu zvukom. Tu raznolikost u pojavi naoko jednostavnog elementa prenijela je na kolekciju, gdje se zvučni valovi očituju na razne načine – kao niskofrekventne trodimenzionalne forme, ili u dvodimenzionalnom, grafičkom obliku kao apstrakcija visokofrekventnih valova.

Novo ime na hrvatskoj modnoj sceni Aman te dizajnerica Martina Budek premijerno je nastupila na Fashion.hr-u. Uz neizostavne haljine, kolekcija za aktualnu sezonu bazira se na raznolikosti pojedinačnih komada koji se međusobno nadopunjuju i lako kombiniraju. Tu su hlače, suknje, bluze i topovi, te kaputi i jaknice u više različitih modela.

Kolekcija Suzane Koprivnjak namijenjena je sezoni jesen/zima 2015. Inspiracija seže u guste slavonske hrastove šume i suživota divljači u njoj. Urbana kolekcija sadrži elemente minimalizma.

Modna dizajnerica Kristina Burja kroz svoj rad naglašava da nije bitno samo fokusirati se na novitete već razvijati postojeće modele i usavršavati ih. Tako je cijela kolekcija nadogradnja onog što Krie design razvija već sezonama. Od tkanina u kolekciji za sezonu jesen/zima dominiraju koža i baršun koji daju luksuzan karakter kolekciji, a dojam upotpunjuje i raskošan Oz nakit kao i unikatna, kukičana kruna od konca koju su izradile benediktinke iz samostana Sv. Marije, iz Zadra.

Mistične boje jeseni motivirale su poznatu dizajnericu Vesna Sposu na dizajniranje romantične i izuzetno ženstvene kolekcije. Boje poput bordo i tamno plave dočaravaju živopisne boje koje se mogu vidjeti u jesenskim i zimskim danima, a osvježenje kolekciji daju boje poput roze i nude nijanse. Također, neizostavna je i zlatna boja koja se proteže kolekcijom kao nit vodilja. Razigranost u kolekciji ostvarena je romantičnim volanima na rubovima te elegantnim mašnicama na rukavima.

Komentari