Tople kožne jakne za zimu

Paris Fashion Week street style

‘Shearling’ jakne ove su se godine vratile na modnu scenu sa stilom. Revije za jesen 2016. isprofilirale su ih kao jedan od najpoželjnijih modela jakni za aktualnu sezonu, a nakon dizajnera trend su popratile i high street kuće. One dolaze u bajkerskom i avijatičarskom stilu, a s jednim ovakvim primjerkom hladnoće i niske zimske temperature neće vam više biti nikakav problem.

Paris Fashion Week street style 2

‘Shearling’ model prepoznatljiv je po tome što je bogato podstavljen ovčjim krznom, dok je prednjica same jakne od umjetne ili prave kože, sjajne ili brušene. Posljednji put kada je ovaj stil jakne bio popularan, prije nekoliko godina, ‘in’ su bili kratki i uski modeli koji prate liniju tijela, no danas je u modi sasvim suprotan trend, s velikim i često predimenzioniranim ‘shearling’ jaknama koje bogato grle siluetu i griju poput bunde.

Burberry

Burberry

Lacoste shearling jakna

Lacoste

VFILES shearling jakna

VFILES

Dizajn ove jakne usavršen je do posljednjeg detalja i ona danas izgleda aktualnije no ikad, a opet se oslanja na stil koji nam je već desetljećima jako dobro poznat. Usprkos tome, sve je zanimljivija, dizajneri se poigravaju njenim krojem i volumenom, detaljima koji ju krase, a naročito bojama. Victoria Beckham u svojoj kolekciji za jesen predstavila je genijalan model u petrolej zelenoj boji koji je privukao mnogo pozornosti, Lacoste se odlučio za tamno plavu, a Burberry je klasičnu smeđu unaprijedio tehnikom patchworka i panelima od zmijske kože.

Victoria, Victoria Beckham

Victoria, Victoria Beckham

Coach shearling jakna

Coach

‘Shearling’ jakna šetala je i pistama modne kuće Balenciaga i Coach, a popularnost je doživjela i na street style sceni, pa su Gilda Ambrosio i Veronika Heilbrunner bile samo neke od trendseterica koje su ulicama hladnog Pariza prošetale u omiljenim si jesenskim jaknama – jedna u klasičnoj crno-bež varijanti, a druga u nježnoj mint zelenoj. Na odgovor high street kuća na ovaj trend posljedično nije trebalo dugo čekati, pa ako nemate budžet za dizajnerski primjerak, sasvim zadovoljavajuću alternativu pronaći ćete ovih dana u high street trgovinama.

Foto: Guliver/Getty Images, IMaxTree

Komentari