Topla kupka kao opuštajući ritual

Topla kupka jedan je od najstarijih i najjednostavnijih načina opuštanja. Oni koji redovito uživaju u ovakvim ritualima već su upoznati s blagodatima relaksacije u kadi, a za one koji o tome još razmišljaju donosimo nekoliko razloga koji će vas natjerati da odmah napunite kadu i isprobate prijedloge koje donosimo u nastavku.

01

Ugodno topla kupka opustit će vaše mišiće nakon napornog treninga ili stresnog dana na poslu, a pomoći će i u snižavanju krvnog tlaka i poboljšanju cirkulacije. Patite li od čestih glavobolja, namakanje u vodi neka vam sljedeći put posluži kao rješenje. Dodate li malo hranjivog ulja za tijelo u svoju kupku, nahranit ćete kožu i učiniti ju mekšom, a uz ovakav opuštajući ritual lakše ćete utonuti u san.

02

Osim raznih pripravaka od soli za kupanje do pjenušavih kupki i kugli za kadu, u vlastitom domu možete napraviti domaći pripravak po vašoj mjeri. Za ovaj jednostavan recept trebat će vam dvije šalice morske soli, desetak kapi eteričnog ulja po izboru (prije spavanja predlažemo lavandu, protiv napetosti kamilicu, a za smirivanje misli tu je sandal) i ½ šalice hranjivog ulja argana (možete koristiti i bademovo ili ulje jojobe). Sve sastojke redom dodajte u kadu koju ste napunili vodom i uživajte u vodi dvadesetak minuta.

03

Iako ovo sve zvuči lako, ponekad zbog ubrzanog načina života i stalne izloženosti stresu više ne znamo kako se opustiti. Kako ne biste svoju kupku potratili na neuspjele pokušaje opuštanja, pokušajte zapaliti nekoliko svijeća, zatvoriti oči i usredotočiti se na disanje. Možete ponijeti i dobru knjigu ili omiljeni časopis koji ćete prelistati u miru. Ako se pak ni tada ne možete potpuno opustiti, napravite piling cijelog tijela koji ćete laganim kružnim pokretima utrljati na kožu.
U galeriji pogledajte nekoliko proizvoda za idealnu relaksirajuću kupku.

Foto: Zara Home, H&M Home

Komentari