Top 5 mjesta na beogradskim rijekama

Beograd je jedan od najstarijih europskih gradova, smješten je na ušću Save u Dunav i predstavlja svojevrsno raskrižje puteva Zapadne Europe i Istoka, tj. Orijenta.

kurosava 1 post

Pogled s Kurosave

Zbog svog položaja, burne povijesti, različitih kulturnih utjecaja i znamenitosti, Beograd je izrazito zanimljiv posjetiteljima i turistima. Osim gradskih znamenitosti, grad se posjećuje i zbog bogatog noćnog života. Grad obiluje noćnim klubovima, koji su osim na ulicama smješteni i na splavima duž obala Save i Dunava. Splavi su postale i simbol beogradskog noćnog života. Donosimo vam pet izvrsnih prijedloga za noćni provod, baš na splavi duž i u blizini ušća i to prema ideji srpskog Breakfasta.

Brodić na Savi

Brodić na Savi

1. Brodić na Savi

Brodić na Savi je jedno od omiljenih mjesta Beograđana. Smješten je na desnoj obali Save, odmah iza Beogradskog Velesajma. Najbolje doba dana za posjetiti Brodić je kasnije poslijepodne. Čaša piva tijekom zalaska sunca dok brodići plove rijekom, a u pozadini svira jazz ili neki od indie bendova jedan je od najboljih trenutaka koji ćete tamo doživjeti. Čisti ‘zen’. Brodić služi odličnu pizzu, tako da ako ljeti nema mjesta vani, na terasi, pričekajte unutra dok jelo nije pripremljeno, svakako ćete uloviti mjesto, a čekanje će se isplatiti!

Brodić na Savi

Brodić na Savi

2. Kurosava

Kurosava je brod – restoran na ušću Save u Dunav. Odlična atmosfera večere na brodu garantirana je i činjenicom da za ovaj brod – restoran imate osiguran pariking i da su kućnu ljubimci dobrodošli!

Kurosava

Kurosava

3. Ribnjak

Ribnjak je restoran na dunavskom dijelu ušća, specijaliteti su mu riblja jela. Restoran – brod može primiti do 60 posjetitelja koji mogu uživati ne samo u ribljim specijalitetima , već i u autentičnom starinskom ambijentu interijeru broda. Posebnost restorana je da se mogu dogovoriti i romantična krstarenja brodom. Brod ima osiguran parking te je dolazak na brod omogućen čamcima.

pogled s Ribnjaka

pogled s Ribnjaka

4. Klub 20/44

Klub 20/44 jedan je od značajnijih i poznatijih klubova Europe. Već neko ga vrijeme stalno susrećemo na popisima raznih časopisa, portala te kritika među top preporukama noćnog života Beograda i Europe. Klupskka glazba nikada neće biti preglasna na ovome mjestu jer naziv kluba, njegove koordinate, otkrivaju lokaciju daleko od ušiju stanovnika. Nerijetko je početkom dana party u Klubu 20/44 tek na vrhuncu.

20/40

20/40

5. Radecki

Klub Radecki odlično je mjesto ako želite pobjeći od užarenog beogradskog asfalta. Mir, ugodna atmosfera, dobro društvo i odlična hrana aduti su ovog spokojnog mjesta na Dunavu. Specijalitet kuće je riblja juha koja osvaja prve nagrada na gastronomskim natjecanjima i pljeskavica, naravno od ribe.

Radecki

Radecki

Foto: Facebook

Komentari