Top 5 dizajnerskih komada iz Design in Croatia EXPO+SHOPA

Etablirani hrvatski dizajneri, točnije njihovi proizvodi na ljetnoj adresi u dubrovačkoj Luži zaintrigirali su brojne posjetitelje. Šarolika ponuda koncept trgovine MasterCard® Design in Croatia Expo + Shop obuhvaća sve od igračaka za djecu pa do modnih dodataka, sunčanih naočala, fotografija, svjetiljki, keramičkih ukrasa ili konkretnih komada namještaja, što omogućuje svakom posjetitelju da za sebe i najbliže odabere idealan poklon/suvenir za dugotrajno sjećanje.

designexpo5

Za sve one koje će put dovesti u Dubrovnik, izdvajamo top 5 proizvoda iz MasterCard® Design in Croatia Expo + Shop trgovine:

1. Sheriff & Cherry, sunčane naočale

Klasični okviri s izražajnim dizajnom, neobičnim detaljima i koloritom, ručno izrađeni od visokokvalitetnih materijala, privlače mnoge fanove iz svijeta pop kulture i šire. Varijabilnost u stilovima, nosivost i prepoznatljiv dizajn su potpis ovog, već kultnog proizvoda.

designexpo1

2. Maja Mesić, Boya

Boya pastele predstavljaju inovativan pristup crtanju. Njihov oblik suze izravan je rezultat istraživanja ergonomije i funkcije. Za razliku od restriktivnih oblika drugih alata za crtanje, Boyin oblik omogućava prirodniji i izražajniji pokret ruke. Oblik ima i taktilnu, kiparsku kvalitetu koja poziva na korištenje i eksperimentiranje.

designexpo4

3. Oaza, Rogoz ruksak

Logožar (ceker) je dio materijalne kulture vezan uz izumiruću tradiciju pletarstva Hrvatskog zagorja. Izrađuje se na tkalačkom stanu iz traka vodene biljke rogoza, a koristi najčešće za nabavku hrane s tržnice. Razrada i reinterpretacije logožara uključuju osuvremenjivanje postojeće forme i tehnike pletenja uz dodatak novih materijala čime se dobiva praktičan ekološki proizvod.

designexpo2

4. Lara Glavić Končar & Sunčana Vrtarić, Gloopy hothothot podlošci

Podmetači za vruće predmete laserski su rezani u oblike različitih životinja i dolaze u setu od dva ili tri, tako da se mogu skupiti ili razmaknuti ovisno o veličini posude. Veseli morski podmetači čine originalan poklon u raznim prigodama, a svaki ima svoju posebnu ambalažu.

designexpo5

5. –Love, Ana Tevšić studio dizajn by Cartoon Network, Johnny Bravo vijača

U suradnji s Cartoon Networkom, nastale su Johnny Bravo vijače koje su idealne za laganu tjelovježbu prije odlaska na more. Riječ je o seriji 100% hrvatskih proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj i ocijenjenih od strane Cartoon Networka kao visokokvalitetnih u kategoriji limited edition –Love, Ana design studija.

designexpo3

Vlasnike MasterCard i Maestro® kartica posebno će razveseliti popustu od 10% na sve artikle u Design in Croatia Expo + Shopu.

Komentari