Tko su pobjednici ovogodišnjih Rovinj Photodaysa

Mirna Pavlović

Mirna Pavlović

Rovinj Photodays jedan je od najvećih festivala fotografije Jugoistočne Europe. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se kontinuirano od 2008. godine. Festival donosi godišnji natječaj, putujuću izložbu tijekom godine u suradnji s kulturnim institucijama i galerijama te organizaciju tradicionalne završnice festivala, koja se održava u svibnju u Rovinju.

Milica Mrvić

Milica Mrvić

Danas su proglašeni finalisti i pobjednici godišnjeg natječaaj festivala Rovinj Photodays te je najavljen program devetog izdanja manifestacije. Na ovogodišnji je natječaj do 31. siječnja, pristiglo više od 8500 fotografija. Radove je prijavilo oko 600 autora iz 35 država, a kako je i očekivano, brojem prijava prednjačili su fotografi iz regije. Žiriranje se odvijalo u dva kruga. Nacionalni selektori i Savjetodavni odbor festivala preuzeli su sve radove i suzili izbor glavnim selektorima Mindaugasu Kavaliauskasu i Kristini Juraitѐ koji su odabrali tri finalista u svakoj kategoriji.

Davor Konjikušić post

Davor Konjikušić

Valja istaknuti kako se ove godine među finalistima pozicioniralo čak 8 autora iz Hrvatske, 4 iz Srbije, po 2 iz Slovenije, Italije i Rusije, te po jedan autor iz Španjolske i Litve. U kategoriji Akt/Tijelo pobijedila je Marina Ćorić, u kategoriji Arhitektura pobijedio je Paolo Fusco, u kategoriji Dokumentarna fotografija pobijedio je Matić Zorman, u kategoriji Moda pobijedila je Ivana Tešić, u kategoriji Pejzaž pobijedila je Anna Hahoutoff, u kategoriji Portret pobijedi je Robert Gojević dok je u kategoriji Umjetničkog koncepta pobijedio Davor Konjikušić. Izložba radova svih finalista bit će središnja točka događanja na festivalu koji će se održati 6. i 7. svibnja u Rovinju.

RPD2016_kolaz_okomiti post

Više o programu festivala možete saznati na photodays-rovinj.com, a sve novosti saznajte na Facebook stranici.

Komentari