The xx ima novi singl

Kultni britanski electro-pop trio The xx upravo objavljenim singlom ‘On Hold’ najavili su izlazak trećeg albuma naziva ‘I See You’ tako da će skori zagrebački koncert u Boćarskom domu, 28. studenog, biti svjetska premijera novog albuma jer upravo sa zagrebačkim koncertom bend počinje kratku ekskluzivnu europsku turneju, prvu nakon dvije i pol godine mirovanja. Veliko je to priznanje jer Zagreb je jedini grad naše regije koji će ih ugostiti i tek jedan od pet europskih gradova koje će posjetiti.

Set lista će, osim novih materijala, sadržavati i pjesme s dva antologijska albuma koji su The xx označili jednim od najvažnijih britanskih bendova proteklih godina. Novi album s deset pjesama bit će objavljen 13. siječnja 2017. kao CD, LP i digitalno izdanje. Također, ovaj novi album označava i novo razdoblje u karijeri londonskog trojca u sastavu Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith, zvukom kao i u procesu nastajanja. Dok su prethodna dva albuma bila rađena u izolaciji u Londonu, ‘I See You’ snimljen je u razdoblju od ožujka 2014. do kolovoza 2016. u New Yorku, Marfi u Texasu, Reykjaviku, Los Angelesu i Londonu. Produkciju albuma potpisuju Jamie Smith i Rodaidh McDonald.

The xx 1

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 170 kn, te 200 kn na dan koncerta, a službena prodajna mjesta u Zagrebu su Dirty old shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13, Aquarius CD Shop, Varšavska 13 te u Rijeci Dallas Music Shop, Splitska 2a i Eventim prodajna mjesta i eventim.hr.

Komentari