The New York Times poziva na Korčulu

korčula

Otok Korčula našao se na popisu najpoželjnijih destinacija u 2016. godini prema izboru magazina The New York Times. Kako utjecajni list navodi u svom članku, teško je odabrati između toliko predivnih mjesta na svijetu, a zato su oni kreirali listu od 52 lokacije koje se ne propuštaju ove godine.

The New York Times piše kako su južnoj Dalmaciji vrata u svijet slave zapravo otvorili Beyonce i Jay Z na svojem putovanju 2011. godine: “Korčula je skromni susjed Hvaru. Velika površina otoka je netaknuta, ispresijecana malim ribarskim mjestima i pješčanim plažama. Umjesto da se fokusirate samo na stari grad, iznajmite moped i uputite se ka zapadu. Kroz maslinike i šume, isprobajte zaštitni znak korčule, bijelo vino Grk i druge šarmantne obiteljske vinarije.”

korcula slider

Tako se Korčula našla u društvu s Mexico Cityjem, Bordeauxom, Maltom, Torontom i drugim velikim svjetskim imenima te zaposjela visoko 17. mjesto. Što još kažu o Korčuli i tko se još našao na popisu uglednog lista The New York Times pogledajte ovdje.

Foto: Shutterstock

Komentari