Šarene torbe s pomponima i dobrotvornom notom

the little market

Nesumnjivo je da je pompon najpopularniji detalj ljetne sezone, a do izražaja najbolje dolazi kada krasi ženske torbice. Upravo su šarene torbe s pomponima ‘proslavile’ online shop The Little Market i učinile da modna publika o njemu sve glasnije priča.

The Little Market svojevrsna je web tržnica, koju su pokrenule TV lice, dizajnerica i autorica Lauren Conrad te njena prijateljica Hannah Skvarla i ondje odlučile ponuditi jedinstvene proizvode koje su ručno izradili umjetnici i umjetnice sa svih strana svijeta, mahom iz siromašnih zajednica.

Svaki njihov proizvod dolazi s dobrotvornom notom, jer ga The Little Market donosi do šire publike, upoznajući istu s tradicionalnim vještinama određenih kultura, i od svake prodaje financijski podupire umjetnike i njihove obitelji, podižući im kvalitetu života. Za njih se organiziraju i književne radionice, poslovni treninzi i zdravstveni programi, a veće financijske mogućnosti obiteljima također omogućuju da svoju djecu pošalju u školu.

the little market6

Biznis vođen prema načelima ‘fair tradea’ na jednome mjestu nudi široki raspon proizvoda, od modnih dodataka, preko detalja za dom, pa sve do proizvoda za djecu. Nama su za oko zapele upravo torbice s pomponima, koje izrađuje Gaia iz Dallasa, koja svojim primjerom želi ohrabriti žene izbjeglice iz Texasa. Svaki primjerak ručno je izrađen, a autorice projekta sugeriraju ga nositi svugdje sa sobom ovog ljeta; od plaže do gradskog bruncha.

the little market7

the little market5

the little market2

the little market4

the little market3

Foto: The Little Market, Instagram

Komentari