Teuta Mesaroš predlaže 3 pletenice za vruće dane

Poznata zagrebačka stilistica za kosu iz salona Teuta, Teuta Mesaroš, donosi vam 3 prijedloga kako ukrotiti kosu ovog ljeta, osobito u dane kada se moramo nositi s visokim temperaturama. Pletenice su bezvremenska ideja zahvaljujući kojoj ćete uvijek izgledati kao da imate frizuru, a odgovarat će svakom stylingu. U nastavku saznajte kako ih jednostavno izvesti i izgledati besprijekorno ljetnih dana i noći! U ulozi modela bila je predivna Nikolina Lacković.

Nikolina Lacković

Pletenica br. 1

Slika 1

Slika 1

Slika 1 – Nakon pranja i njege, kosu je dovoljno lagano posušiti fenom. Za ovaj tip pletenice nepotrebno je kosu fenirati, ali ukoliko imate valovitu ili kovrčavu kosu, a ne bi htjeli da vam je pletenica jako neuredna tada ju možete lagano zagladiti s četkom prilikom sušenja. Stazu ili razdjeljak odvojimo na stranu, na kruni glave ili profilu odvojimo kosu koju čvrsto vežemo u visoki rep kao što je i prikazano na slici. Debljina samog repa ovisi i o gustoći kose, bitno je da je on manji nego dio kose koji je raspušten.

Slika 2

Slika 2

Slika 2 – frizuru počinjemo raditi s prednje strane, na dijelu gdje smo odvojili sam razdjeljak. Uzimamo mali pramen iz repa i mali pramen s prednje strane te započinjemo plesti “klasičnu” pletenicu.

Slika 3

Slika 3

Slika 3 – pletenicu nastavljamo plesti uz rub vlasišta, na isti način kako smo ju i započeli, uzimamo pramen iz repa i spajamo ga s kosom koja slobodno pada. Kada smo ispleli svu kosu na pletenicu stavljamo gumicu, pričvrstimo ukosnicom i sakrijemo vrh pletenice.

Slika 4

Slika 4

Slika 4 – ova frizura je idealna za ljetne dane jer je kosa podignuta, zbog zanimljivog profila frizure koji gotovo svima pristaje i možete ju nositi par dana.

Pletenica br. 2

Slika 1

Slika 1

Slika 1 – razdjeljak pomičemo što više na jednu stranu (koliko god vam prirodni rast kose to dozvoli). Cijelu kosu pramen po pramen prelomimo s figarom. Veličina figara nije određena kao ni debljina pramenova. Bitno je da vrh kose ne uvijamo, on ostaje ravan.

Slika 2

Slika 2

Slika 2 – nakon tretiranja s figarom kosu dobro raščešljamo i pošpricamo proizvodima koji daju ‘wet look’. Preporučamo sprej koji je hidratantan, s malim dodatkom ulja kako kosa ne bi izgledala masno umjesto mokro.

Slika 3

Slika 3

Slika 3 – na samom razdjeljku odvojimo pramen kose koji ćemo isplesti. Sredina obrve vam može biti mjerilo koliko pramen treba biti širok. Kosu odvojimo u tri sekcije i krenemo kao da ćemo raditi klasičnu pletenicu, ali umjesto tri pramena pletenicu pletemo samo s dva pramena.

Slika 4

Slika 4

Slika 4 – nakon što smo ispleli cijelu pletenicu, stavljamo malu silikonsku gumicu na njen vrh. Da bi pletenicu ‘skratili’ kao na slici prvo ju razvlačimo po širini kao da ju želimo ‘pokvariti’, a nakon toga uzimamo tanki pramen iz pletenice koji također izvlačimo prema dolje, dok drugom rukom pridržavamo gumicu i guramo pletenicu prema gore.

Ova frizura je idealna ako volite nositi raspuštenu kosu, a ne bi htijeli da vam jako smeta. Može se jako brzo napraviti, pogotovo ako imate prirodno valovitu kosu jer ju u tom slučaju ne morate tretirati s figarom.

Pletenica br. 3

Slika 1 – kosu podjelimo u tri sekcije. Vrh uha nam određuje prvu sekciju, sredina uha drugu, a treća je dio kose koji ostane visiti. Svaku sekciju učvrstimo u visoki rep.

Slika 1

Slika 1

Slika 2 – nakon što smo kosu skupili, gumicu s kojom smo učvrstili rep spuštamo par centimetara niže da bi nam se napravila rupa ili prolaz kroz koji podvučemo cijeli rep kao što je prikazano na slici.

Slika 2

Slika 2

Slika 3 –  svaki od tri pramena kose koji vise ispletemo u klasičnu pletenicu. Zatim uzimamo sve tri pletenice i njih međusobno isprepletemo. Ova frizura je zanimljiva jer podsjeća na visoki rep, a zapravo izgleda kao zanimljivo uže.

Slika 3

Slika 3

Ova zanimljiva frizura je idealna za dužu kosu, također je za sve koji ljeti vole nositi podignutu varijantu frizure.

Foto: Jelena Balić
Make-up: Dajana Pajkić

Komentari