Jedan od najpoznatijih teoretičara gost je Filozofskog teatra

Terry-Eagleton-010-1160x696 post mala

Idući gost Filozofskoga teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u četvrtak, 7. travnja je britanski intelektualac Terry Eagleton, jedan od najpoznatijih teoretičara književnosti i kulturologa. U povodu 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, Eagleton će održati predavanje Shakespeare i priroda tragedije, a zatim će razgovarati s domaćinom Filozofskoga teatra Srećkom Horvatom i publikom.

Eagletonovo gostovanje održava se u sklopu globalnoga programa događanja i aktivnosti pod nazivom Shakespeare Lives kojim se tijekom 2016. godine, a u povodu 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, slave njegova djela i utjecaj koji su ona izvršila na kulturu, obrazovanje i društvo.

Romeo and Julia

‘Romeo and Julia’, Claire Danes i Leonardo DiCaprio

Terry Eagleton autor je četrdesetak knjiga, a njegova kultna Književna teorija prodana je u više od 750 000 primjeraka. Na hrvatski je prevedeno dvadesetak njegovih djela. Eagleton se u svojemu dosadašnjem radu bavio iščitavanjem i minucioznim analizima Shakespeareovih djela kao što suMacbeth, Othello, Hamlet, Mletački trgovac, Richard II., Henry IV., pa njegovo gostovanje u Hrvatskome narodnom kazalištu nedvojbeno predstavlja poslasticu za sve ljubitelje Shakespearea i kazališta!

Macbeth

‘Macbeth’, Michael Fassbender i Marion Cotillard

Foto: Macbeth, Romeo and Julia, Facebook

Komentari