Terraneo u Zadru i Šibeniku

Terraneo Summer Break 2015 od 16. lipnja do 14. kolovoza u Šibenik i Zadar dovodi vrhunske svjetske i hrvatske glazbenike! Drugo izdanje ovog posebnog projekta šibenskog Terraneo festivala i ove godine ostaje u Šibeniku, s koncertima na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a novost je da će se dio programa odvijati i u Zadru, na Trgu pet bunara i na trgu ispred crkve sv. Donata.

Stitched Panorama

“Ponosan sam što je Terraneo Summer Break, kao projekt u sklopu kojeg na neobičnim i inspirativnim lokacijama organiziramo jedinstvene programe sa svjetskim i domaćim glazbenicima, postao novi samostalni brend Terraneo organizacije te puno više od puke zamjene za Terraneo festival. Iznimno mi je drago što su, osim Šibenika koji je uvijek bio i ostao dom Terranea, drugi gradovi i lokalne zajednice pokazali interes i prepoznali kvalitetu u ovom što radimo. Tako ove godine sa zadovoljstvom širimo Terraneo Summer Break na grad Zadar, u kojem smo dočekani na izniman način i koji se do sada pokazao kao otvoren partner i odlična destinacija za širenje ideje i koncepta Terraneo Summer Break projekta. Također, dalje smo u potrazi za novom adekvatnom lokacijom na kojoj bi već iduće ljeto mogli nastaviti i s projektom organizacije samog Terraneo festivala” – naglašava Luka Pavić, su-osnivač i glasnogovorinik Terranea i Terraneo Summer Breaka.

terraneo slider

Otvorenje ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka održati će se u utorak 16. lipnja, na zadarskom Trgu pet bunara, pod nazivom “Terraneo Moves Zadar”. Ideja ove večeri je predstaviti u Zadru pravu Terraneo atmosferu, kroz grand opening u punom smislu te riječi, s raznovrsnim cjelonoćnim programom na dvije pozornice, popratnim impresivnim svjetlosnim mappingom La Luz Vizuals kolektiva iz Mađarske i uvertirom u program koji će započeti od 18 sati uz La Luz Vizuals. U prvom, laganijem dijelu večernjeg programa nastupiti će odlična američka kantautorica i kontrabasistica Amy LaVere uz pratnju gitarista Will Sextona te jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica Irena Žilić. U drugom dijelu večeri, koji se nakon ponoći okreće u clubbing smjeru, predstaviti će se novi, urbano-plesno-jazzy projekt bubnjara Janka Novoselića pod nazivom Kozmodrum, te live electro performans dj-a, producenta i glazbenika koji se krije iza aliasa Fikcio Monger.

terraneo post 4

Drugi u nizu koncerata na zadraskom Trgu pet bunara uslijediti će u utorak 14. srpnja s nastupom gitariste, dj-a i producenta sa stilom, pionira novije talijanske acid-jazz i lounge glazbe Nicole Contea s pratećim peteročlanim combo sastavom. Nakon nastupa Contea, zabava se nastavlja uz nastup jednog od najcjenjenijih hrvatskih dj-a i producenata, Ilije Rudmana.

terraneo post 5

Šibensku pozornicu ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka, na lokaciji Tvrđave sv. Mihovila, otvoriti će u petak 24. srpnja Kokolo Afrobeat Orchestra i The Boogaloo Destroyersi, na najplesnijem od svih ovogodišnjih Terraneo koncerata, uz warm-up i after party Terraneo DJ Crew-a. Nakon njih, u subotu 25. srpnja, na istom mjestu nastupa jedan od najboljih americana bendova današnjice, nepredvidivi i neodoljivi Lambchop.

Stitched Panorama

A ovogodišnji Terraneo Summer Break zatvorit će 2Cellos, u petak 14. kolovoza velikim koncertom u Zadru, na Trgu ispred crkve sv. Donata. Stjepana Hausera i Luku Šulića ne treba posebno najavljivati, dovoljno je samo reći da je njihov prošlogodišnji Terraneo Summer Break koncert, na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, bio rasprodan tjedan dana unapred, a da oni koji su prisustvovali ovom glazbenom spektaklu, još danas pričaju o polusatnom bisu za pamćenje s kojeg publika, jednostavno, nije željela otići kući.

terraneo post 3

Uz istaknute izvođače, treba posebno naglasiti i vizualnu dimenziju programa za koju će biti zadužen neizostavni La Luz Visuals kolektiv iz Mađarske, koji će sa svojim svjetlosnim performansima i mappingom biti sastavni dio svakog ovogodišnjeg Terraneo Summer Break programa. Za sve informacije – prodaja karata, smještaj, program i sl. – pratite Facebook stranicu.

Komentari