Šarmantna vintage terasa u srcu Osijeka

American bar Dollar, smješten u samom srcu Osijeka osvanuo je spreman za toplu sezonu i visoke temperature – ovoga puta radi se o ljetnoj terasi u dvorištu samoga bara.

dollar2

Iako je Dollar već u prvih par mjeseci osvojio srca osječkih gurmana i ljubitelja interijera, ambijent ljetne terase zasigurno će se svidjeti svima onima koji još nisu, a žele osjetiti dio američke kulture i gastronomije. Ljetna terasa nudi epilog američke priče, koju je Dollar započeo još u veljači, te spojem klasičnih i street style elemenata u prostor unosi retro ozračje brooklynske ulice iz sredine 20. stoljeća. Tamara Čes, koja čini dio kreativnog tima pod čijom se dirigentskom palicom razvijala sama ideja i realizacija uređenja, navodi kako su odlučili nastaviti u smjeru prvobitne vizije te Osijeku ponuditi upravo ono što mu je dosad nedostajalo – šarmantnu vintage atmosferu.

dollar11

dollar7

Terasa je logičan nastavak unutrašnjosti u kojoj posjetitelj ima osjećaj kao da je uistinu zakoračio u američki bar, sa svim detaljima koji se stapaju u zanimljivu i toplu atmosferu te je u skladu s jelovnikom na kojem su burgeri i steakovi uistinu evocira američki štih.

dollar9

Terasu krase visoki zidovi zgrada pomalo trošne fasade, koji već na prvi pogled donose atmosferu starog američkog šarma. Tako će vam, dok jedete svoj najdraži burger, za oko prvo zapeti old school grafiti koji, mnoštvo lampica koje tijekom noći obasjavaju prostor te karirane košulje i komadi odjeće koji dražesno vise s užeta iznad vas. U skladu s okruženjem koje stvaraju detalji, posjetitelji se imaju prilike opustiti na vintage namještaju, kao i onom od paleta, a ako se društvu pridruži još koji slučajni gost, sanduci Coca-Cole, koje ovoga puta imaju funkciju stolca, poslužit će kao dodatno mjesto više.

dollar4

Ljupkost retro štiha upotpunjuju DIY detalji, od kojih se ističu klupa od blokova i greda, stare koloture iskorištene kao stolovi za više ljudi ili pak redizajnirani stolovi klasičnih Singer šivaćih mašina, na kojima će posjetitelji uživati u specijalitetima Dollara. Posebnu pažnju privlače zanimljivi noviteti – ‘draft tables’, gdje će svim gostima, osim jela iz bogate gastro ponude restorana, gurmanski doživljaj začiniti i ponuda Budweiser piva iz točionika iz kojega mogu sami točiti te kontrolirati željenu potrošnju.

dollar

dollar3

dollar12

Povodom službenog otvorenja terase, dizajnerica modnog branda Lukabu Marina Jerant odabrala je Dollar za snimanje svoje Wanna Be Bride priče

dollar13

Tekst: Gorana Blagus
Foto: Tomislav Šilovinac i Sanja Andraković

Komentari