Gastro festival s tradicionalnim hrvatskim jelima

taste2

Taste and Travel festival destinacija je koja od četvrtka, 25. kolovoza stiže u Zadar. Ovaj gastro događaj miriše na tradicionalna hrvatska jela pripremljena na način kako su to radile naše bake., ili su pak pripremljena po najnovijim trendovima u svjetskoj kuhinji.

Svakako, jedna od najzanimljivijih delicija koja nas očekuje je rožata s čokoladnim kavijarom pripremljena po tajnoj recepturi. Spoj tradicionalnog i modernog najbolje odražava ideju Taste and Travel festivala, u kojem se jednostavna jela mediteranske kuhinje modernim dodacima pretvaraju u još ukusnije i nezaboravne delicije. U sklopu festivala održava se i Sajam inovacija na kojem će se predstaviti noviteti s područja prehrambene industrije. Uz mobilne aplikacije vezane uz hranu i nove vrste žitarica, bit će predstavljeni i drugi jedinstveni prehrambeni proizvodi čije vrijeme tek dolazi.

taste3

Uz moderne i nove delicije, Taste and Travel predstavit će i tradicionalna hrvatska jela. Dalmatinsko zaleđe predstavljat će Vlaji s mesnim jelima, dok će riblja jela ponuditi Boduli. Meso ispod peke i janjetina na ražnju s jedne te pečena hobotnica i tuna steak s druge strane pokazat će kvalitetu jednostavnih, ukusnih dalmatinskih delicija kao i raznovrsnost koja će zadovoljiti sve ljubitelje dobrog zalogaja.

tastecover2

Od prošle godine u sklopu Taste and Travela održava se i Craft beer festival koji će i ove godine predstaviti ukusne pive iz kućne radinosti, praćen svirkom bendova Kawasaki 3p, M.O.R.T. i Mjuzikl.  Sajam proizvoda održat će se na Forumu od 25. do 31. kolovoza, od 9 do 21 sat, a Craft Beer Festival na rivi 26. i 27. kolovoza, od 17 do 01 sat.

Komentari