Talijanski klasični kokteli u Bistro 75

75_01

Hvaljena zagrebačka gastro destinacija Bistro 75 prva se u Hrvatskoj uključila u ‘Negroni Week’, internacionalno događanje koje već četvrtu godinu za redom organizira Imbibe magazin, a u kojem je samo prošle godine sudjelovalo više od 3500 ugostitelja diljem svijeta.

Glavna ideja događanja koji se održava od 6. do 12. lipnja je dobro piće uz dobra dijela. Naime, dio prihoda od svakog prodanog Negroni koktela donira se u humanitarnu svrhu, a Bistro 75 smješten u Preradovićevoj 34, donirati će Autonomnu žensku kuću koja brine za žene žrtve nasilja.

negroni post

Ovaj talijanski klasik omiljen je još od početka prošlog stoljeća. Kombiniranjem različitih sastojaka Negroni dolazi u brojnim varijantama, a u Bistrou 75 ovaj tjedan možete uživati u tri verzije ovog koktela – Antique (Antica Formula vermut), Regular (Martini Rosso vermut) te za ovu prigodu osmišljenom Samoborskom Negroniju u koji umjesto vermuta ide Bermet Philipecz. Po izboru koktel majstora, sve 3 verzije koriste The Botanist gin koji sadrži 22 različite biljke sa škotskog otoka Islay.

Komentari