Talijanska rivijera bila je vruća destinacija ovog ljeta

Pratite li na Instagramu zvijezde svjetske blogerske scene, modne insajdere, modele, glumce, vjerojatno ste zamijetili i primamljive destinacije koje su posjećivali. Santorini, Mykonos, Maroko, Hamptons, hrvatska obala… No jedna se konstanta ovog ljeta uporno provlačila kroz većinu profila – šarmantna mjesta na talijanskoj rivijeri koja baš evociraju poznati talijanski ‘dolce far niente’ duh.

Među najpopularnijima našao se Cinque Terre, dio ligurske obale na sjeveru Italije, dug 12 kilometara, koji okuplja 5 malih mjesta: Monterosso al Mare, Vernazzu, Cornigliju, Manarolu i Riomaggiore. Ono što Cinque Terre čini tako neodoljivim, slatke su fotogenične kućice raspoređene po liticama koje se spuštaju u more, jedan od razloga zašto je UNESCO ova sela 1997. stavio na popis svjetske baštine. Naravno, tu su i primamljive male skrivene (i ne tako skrivene) plaže, šareni suncobrani, priroda, čisto more, fantastična hrana i piće. Zbog svega toga ne iznenađuje popularnost Cinque Terre i činjenica da su se ovi motivi provlačili po fotografijama koje smo gledali na Instagramu.

Također je popularna bila Amalfijska obala, prema jugu Italije, te mjesta kao što su Positano ili sam Amalfi i jednak šarm koji nose. Divni u svako doba godine, ipak ljeti postaju hit destinacija, zbog čega se pretpostavljamo stvaraju velike gužve u gradovima i malim plažama. No to nije spriječilo nikoga da obiđe sve simpatične lokacije, sunča se na plažama, odsjeda u hotelima i apartmanima s pogledom na divno okruženje. Zamislite samo zalazak sunca na jednoj takvoj lokaciji, s čašom vina u ruci i finim zalogajima na stolu!

U produžetku Amalfijske obale smjestio se Capri, miljenik svjetskog jet seta i razlog više da se s brodom krene u posjet otoku. Tome nisu odoljeli ni svi koji su se našli u ovom dijelu Italije te su iskoristili priliku za još prekrasnih pejzaža, istraživanja skrivenih uvala i pećina te, ukratko, izazivanja ljubomore u svima koji ovog ljeta nisu bili tamo. No uz malo dobrog planiranja još stignemo na jedan kratki road trip, pogotovo kao ideju za bablje ljeto pred nama – inspirirajte se fotografijama u nastavku!

Foto: Instagram

Komentari