Tajlandski festival na moru u hotelu Kempinski

Veleposlanstvo Kraljevine Tajland za Hrvatsku sa sjedištem u Budimpešti bilo je domaćin Tajlandskog festivala na moru, koji je sinoć održan u Kempinski Hotelu Adriatic. Veleposlanica Kraljevine Tajland za Hrvatsku Kanthong Unakul, gospodin Alojzije Pavlović, počasni generalni konzul te gospodin Michael Pavlović, počasni vice-konzul tako su poželjeli dobrodošlicu brojnim hotelskim gostima i uzvanicima.

kempinski4

Tajlandski kuhari predstavili su nekoliko jela tajlandske kuhinje, poznate po egzotičnim sastojcima i prenošenju kuharskog umijeća i tradicionalnih recepata s koljena na koljeno. Posjetitelji su imali priliku kušati Pad Thai, poznate rižine rezance sa začinskim biljem, Som Tam, pikantnu salatu od papaje, slatke i slane mini palačinke Khanom Buang, te vrlo popularan tajlandski desert Look Chub. Hedonistički doživljaj upotpunjen je osvježavajućim biljnim sokovima, lokalnim vinima umaške vinarije Fiore koja su se nježno sljubila s aromatičnim okusima Tajlanda, a ljubitelji piva uživali su u tajlandskom pivu.

kempinski6

U ovako opuštenoj ljetnoj priči mnogi gosti su se pridružili domaćinima i okušali se u rezbarenju voća i povrća te izradi tajlandskih rukotvorina, a apsolutni favorit večeri bilo je oslikavanje kišobrana, inače vrlo popularan suvenir sjevernog Tajlanda.

kempinski1

Kempinski u Istri organiziranjem atraktivnih društvenih događanja redovito nastoji svojim gostima ponuditi dodatnu vrijednost svojih sadržaja. “Mjesto u kojem se nenametljivo isprepliću topli mediteranski ambijent i klasično-suvremeni dizajn našeg golf i spa resorta idealna je kulisa za ovakva društvena okupljanja. Zadovoljni što je prošlogodišnja tajlandska kulturna večer dobila i više nego dostojan nastavak te smo načelno već počeli razgovarati o detaljima događanja za sljedeću godinu. Vjerujemo da je važno gostima ponuditi kreativne sadržaje i promovirati destinaciju, kao i ugoditi kozmopolitskom duhu suvremenih turista”, izjavio je gospodin Zoltan Somlyai, direktor hotela.

kempinski2

Osim netom održanog jednodnevnog Tajlandskog festivala na moru, Kempinski Hotel Adriatic već drugu godinu zaredom ugošćuje izložbu njemačkog pop-art umjetnika Devina Milesa te sudjeluje u poznatom projektu Turističke zajednice Istarske županije i BMW-a pod nazivom “BMW Coast Drive – Enjoy the sunny side of the streets in Istria”, a odnedavno se u hotelu može pogledati izložba violinskih skulptura Stradivari Rock poznatog talijanskog umjetnika Danielea Dondèa.

kempinski3

Fotografije: Arhiva Kempinski Hotel Adriatic i Duško Marušić/PIXSELL

Komentari