Svjetleće meduze na Lošinju osvojile nagradu

Na ovogodišnjem, trećem po redu prestižnom međunarodnom natjecanju dizajnera ‘International Lighting Design Prize – Codega’ u Veneciji, projekt morske rasvjete u lošinjskoj uvali Čikat, naziva Meduze, osvojio je prvu nagradu. Riječ je o posebno dizajniranoj rasvjeti u moru, ispred lošinjskog hotela Bellevue, u jednoj od najljepših uvala, čiji je autor višestruko nagrađivani dizajner rasvjete – Dean Skira.

meduze1

‘International Lighting Design Prize – Codega’ je međunarodna nagrada koju treću godinu za redom dodjeljuje Illuminotronica, organizator sajma elektronike i rasvjetne opreme u suradnji s PLD-om, europskim Udruženjem profesionalnih dizajnera rasvjete, a uručuje se najkreativnijim i najinovativnijim rješenjima te izvrsnim realizacijama dizajna LED rasvjete. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od 140 predstavnika iz akademskog svijeta i svijeta poduzetništva, a među njima i lošinjske Meduze. U jakoj konkurenciji koju su činili različiti projekti rasvjete diljem svijeta, projekt Meduze osvojio je prvu nagradu za proizvod godine u kategoriji LED rješenja, a što je još jedna u nizu nagrada kako za sam hotel Bellevue tako i za uvalu Čikat.

meduze2

“Iznimno nam je zadovoljstvo što hotel Bellevue i uvala Čikat nižu nagrade i priznanja. Na rekonstrukciji hotela Bellevue su radili mnogobrojni stručnjaci i umjetnici sa svojim timovima koji su napravili zaista izniman i divljenja vrijedan hotel što potvrđuju i ove nagrade. Moramo priznati da je ove godine rasvjeta u cjelokupnoj uvali Čikat dobila od gostiju mnogobrojne pohvale, a posebno veseli ova potvrda koja je došla iz smjera struke”, naglasio je Goran Filipović, član Uprave Jadranke.

meduze3

Komentari