Sutra ne zaboravite prošetati zagrebačkim Dvorištima

Od petka 17. do nedjelje 26. srpnja svi zainteresirani ponovno će imati jedinstvenu priliku zaviriti iza vrata gornjogradskih palača i otkriti neke od najljepših privatnih i javnih vrtova i dvorišta gornjogradskih palača: Prekrasno dvorište palače Balbi u Demetrovoj, čarobni vrt Državnog arhiva palače Erdödy-Drašković na vrhu Opatičke ili malo intimno privatno dvorište u Opatičkoj ulici.

dvorista2

Novitet ove godine jest i jedinstveni zeleni unutarnji vrt Atelijera Meštrović u Mletačkoj s Meštrovićevim skulpturama koji će biti otvoren cijelim tijekom manifestacije, a posebna atrakcija svakako je otvorenje kultnog dvorišta u Basaričekovoj 11 u kojemu je sniman najzagrebačkiji od svih filmova – remekdjelo Kreše Golika “Tko pjeva zlo ne misli”, u kojemu će posjetitelji moći konzumirati špek i gemišt i uživati u starogradskim popevkama!

dvorista3

Tijekom trajanja manifestacije sva dvorišta bit će otvorena za javnost svakim danom od 18:00 – 00:00h. Ulaz u sva dvorišta bit će slobodan te ćemo na taj način svima omogućiti da dožive ove jedinstvene gornjogradske ambijente.

dvorista1

“Dvorišta” i ove godine nude doista niz dobrih razloga za ostanak i uživanje u ljepotama Zagreba i njegova Gornjeg grada tijekom ljeta: Jedinstvenu atmosferu, odličnu zabavu, vrhunske izvođače i žive akustične svirke među kojima se već sad spominju Ivana Kindl, Iva Smojver, Ricardo Luque, Ivana Radovniković, Nikola Marjanović, Zagrebački puhački ansambl, Ansambl Antiphonus i još mnogi drugi. Niti ove godine neće nedostajati ni slasnih zalogaja, niti osvježavajućih gutljaja, a posjetitelje očekuju i mnoga druga iznenađenja.

Stoga se od sutra još jednom zakačite za Dvorišta!

dvorista6

Komentari