Sushi Burrito: savršen spoj meksičke i japanske kuhinje

Sushi Burrito

@justeatca

U posljednih nekoliko godina, svijet hrane i ukusnih delicija poigrao se neobičnim spojevima i spojio naizgled nespojivo. I dok su neke nove kombinacije poput spoja kroasana i krafne na tanjurima diljem svijeta doživjele veliki uspjeh, kombinacija krafne i burgera i slične doživjele  su fijasko i zadržale status nespojivih. Posljednja u nizu popularnih fushion hrana koju će svaki gurman rado isprobati je sushi burrito.

Sushi Burrito

@chosabican

Iako će na prvu zazvučati kao vrlo egzotičan spoj meksičke i japanske kuhinje, sushi burrito zapravo zadržava sve sastojke vašeg omiljenog sushija i daje im izgled i formu burrito tortilje. Umjesto malih sushi rolica, sushi burrito u jednoj velikoj roli ispunjenoj rižom, povrćem, avokadom i sirovom tunom ili lososom, donosi jednostavan i zdrav obrok, savršen za užurbani način života i usputni ručak.

Sushi Burrito

@lacedwithsugar

Ovaj zanimljivi spoj, koji će oduševiti sve ljubitelje sushija, a ljubitelje meksičke kuhinje potaknuti da isprobaju japansku, nastao je u San Franciscu i zahvaljujući društvenim mrežama ubrzo postao novi gastro hit koji su svi htjeli isprobati. Njegova zanimljiv i fotogeničan izgled zaslužni su za porast interesa i stvaranje novih lanaca sushi burrito fast food restorana koji su umjesto nezdravih prženih i slanih krumpirića, krilca i hamburgera, nudili različite sushi kombinacije u burrito izdanju kao novu, zdravu fast food alternativu.

Sushi Burrito

@kimberrryyy

Iako u Hrvatske restorane još uvijek nije stigao novi fushion trend, sushi burrito lako ćete rekreirati u svojoj kuhinji. Sve što vam treba su sastojci za vaš omiljeni sushi za koji su nezaobilazni nori list i sushi riža u koju ćete pomiješati malo rižinog octa, soli i šećera. Nakon što ste vlažnim prstima rasporedili rižu na nori list dodajte im tanko narezano povrće poput krastavaca, mrkve, avokado, sirovi losos ili tunu i malo soja umaka. Pažljivo zarolajte i vaš sushi burrito je gotov.

Sushi Burrito

@thebigbushi

Sushi Burrito

@sushirrito

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Komentari