Veliki povratak suknje od tila

valentino

Valentino

S prvim jesenskim kolekcijama koje su u posljednjih nekoliko tjedana pristigle na police i vješalice modnih trgovina, dobili smo i prvi dojam toga kakve bi sve trendove mogli očekivati u novoj sezoni. Svako novo godišnje doba u modnome smislu budi određeno uzbuđenje, jer dizajneri i high street trgovine u planu uvijek imaju novitete koji će osvježiti žensku garderobu. Jesen 2016. po tome nije iznimka i u prvi plan tako nam donosi romantični til!

Alexander McQueen

Alexander McQueen

Taj nježan materijal ove će jeseni naročito dominirati na suknjama, a upravo su suknje od tila već dugi niz godina simbol eteričnosti i elegancije. Premda često smatrane neizvedivima za kombiniranje u neupadljive dnevne kombinacije, ovim je suknjama slavu svojedobno osigurala Carrie Bradshaw, koja ih je suvereno furala i osigurala publici neke od najpamtljivijih modnih trenutaka serije Seks i grad.

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou

Chloe

Chloe

Ako je suditi prema revijama poznatih dizajnera, til se definitivno vraća, a ‘krivci’ za to su Mary Katrantzou, Chloe, Alexander McQueen, Marc Jacobs i Valentino. U vremenu kada je gotovo sve već izmišljeno, slavni kreativci u obzir uzimaju već dobro nam poznate materijale i daju im preobražaj dostojan 21. stoljeća.

Red Valentino

Red Valentino

Red Valentino

Upravo zbog njih, til više nećemo identificirati s kičastim puf suknjama u jarkim bojama, jer on je dobio svoje odraslo lice, ponekad vrlo lascivno kada je izvedeno u potpuno transparentnom obliku, ponekad romantično i u duhu baleta, a ponekad čak i edgy.

zara2

Zara

Zara

Zara

Možda najveće iznenađenje krije se u tome što modna imena spajaju nespojivo i tilu daju dozu stava, kombinirajući ove lepršave suknje s grubljim odjevnim komadima; kožnim jaknama, težim zimskim kaputima i biker čizmama. Ova modna igra oduševit će vas ako volite spoj različitih tekstura, a osim svoje osnovne funkcije, suknja od tila sada možete biti i samo detalj u slojevitoj jesenskoj kombinaciji, primjerice prebačen preko jeansa.

needle & thread

needle & thread2

needle & thread3

Needle & Thread

Zara je preduhitrila većinu drugih high street brendova i već u prvoj jesenskoj kolekciji otkrila kako će joj suknje od tila biti veliki modni adut za nadolazeću sezonu. Svojom ponudom modela zaintrigirati bi vas mogao i Red Valentino, a pažnju svakako vrijedi obratiti i na modni brend Needle & Thread, koji bi ove jeseni mogao ‘ekplodirati’ među modnom publikom. Njegove kolekcije već su otkupili svi veliki webshopovi u svijetu, a u centru pozornosti su, logično, tilaste suknje. Još neke modele provjerite u galeriji:

Foto: IMaxTree, Red Valentino, Needle & Threads, Zara

Komentari