Trend u ljepoti: suho četkanje

Suho četkanje kože

Kao naš najveći organ, koža je izuzetno bitna barijera između ljudskog organizma i vanjskog svijeta. Kroz nju upijamo razne stvari (dobre i loše), a putem nje također izbacujemo toksine nakupljene u tijelu, i to njih čak trećinu. Kako bismo joj pomogli u tom procesu, preporučuje se suho četkanje kože, koje ju regenerira, uklanja mrtve stanice kože i omogućuje onim novima da dođu do izražaja, a sama koža bude glatka, meka i nježna.

Koje su još koristi suhog četkanja? Osim što riješava kožu nataloženih mrtvih stanica, ono također stimulira limfni sustav i pomaže mu izbaciti toksine, reducira celulit i otčepljuje pore.

Znate li kako se prakticira? Za početak morate nabaviti četku od prirodnih čekinja – nikako ne sintetičke dlake koja može biti pregruba za kožu. Koristite li ju za tijelo, neka njena drška bude dovoljno dugačka da njome možete dohvatiti sve točke na tijelu. Počnite četkati od stopala i krećite se kružnim pokretima u smjeru srca. Nekoliko puta iščetkajte svaku zonu tijela, no budite oprezniji i nježniji kod osjetljivijih dijelova kože.

Usvojite li rutinu suhog četkanja, oni će s vremenom postajati sve otporniji. Nakon toga otuširajte se i pritom mijenjajte temperaturu vode, od vruće prema hladnoj, kako biste stimulirali cirkulaciju krvi i kako bi krv došla do gornjih dijelova kože. Izađite iz tuša, ručnikom nježno osušite kožu i počastite ju nekim prirodnim uljem.

Četku koju koristite čistite jednom tjedno sapunom i vodom. Koristite tehniku jednom dnevno kroz 30 dana i primijetit ćete kako je vaša koža u potpunosti regenerirana.

Foto: Women’secret

Komentari