Štrukle s čokoladom i čilijem u La Štruku

la-struk-7

Ljubitelji štrukli, tradicionalnog kontinentalnog recepta, znaju da svoju vruću porciju u domaćoj izradi mogu pronaći u Skalinskoj ulici. I to već tri godine, koliko simpatični La Štruk postoji i uveseljava svoje goste.

la-struk-1

Otvoren s namjerom da se na jednom mjestu može isprobati jestivi suvenir u najrazličitijim, tradicionalnim i manje uobičajenim varijantama, za svoj je treći rođendan malo promijenio ruho. Napušten je originalni prostor, a uređen je novi, par koraka udaljen od dosadašnjeg. Iako je prostor novi, sve drugo je ostalo isto… ista ulica, isto dvorište, isti recept za štrukle i isti tim.

la-struk-2

Svoju su dvorišnu terasu uredili 2015. godine, a u ljetnim danima to je najbolja javna tajna za skrivanje od vrućina, u mir i tišinu starozagrebačkog dvorišta. Iako još nije toliko zatoplilo, upravo smo tamo ovog puta degustirali najnovije štruklice u ponudi, s čokoladom i čilijem. Slatke, čokoladne, bogate sirom i vrhnjem, a pomalo ljutkaste… Nestale su u trenu! U paru je išao i jedan klasik, s orasima i medom, a što se još skriva na meniju morat ćete doznati sami kad se uputite u La Štruk.

Štrukle s čokoladom i čilijem

Štrukle s čokoladom i čilijem

Štrukle s orasima i medom

Štrukle s orasima i medom

la-struk-6

la-struk-3

Foto: Sanja Jagatić

Komentari