Veseli street food market zove vas u Brežice

kuhnanaulci1

U Brežicama se i ove godine, već po treći put, održava streetfood market KUHNA NA ULCI. Organizatori svake godine svoju ponudu obogate i podignu na viši nivo. Program započinje u petak, 1. srpnja 2016. u 20:00 sati predvođen lokalnim kuharima. Predstavit će se bistro Lukež s ponudom neobičnih jela s roštilja, gostilna Splavar s jelima poput njoka sa svježim lisičarkama te Pivoteka Bizeljsko koja nudi jela na ‘metar’, što definitivno morate sami vidjeti i doživjeti.

Subotnji program, 2. srpnja 2016. posvećen je gostujućim kuharima i restoranima iz cijele Slovenije i počinje ranije, u 17:00. Cilj festivala je prezentacija odabranih restorana, koji se ističu po svojoj inovativnosti i kreativnosti u pripremi i prezentaciji jela.

kuhna post 6

Ovogodišnji glavni kuhar biti će Janez Bratovž iz restorana JB, koji je uvršten u 50 najboljih restorana na svijetu prema San Pellegrinovoj listi. Ukoliko još niste imali priliku skoknuti do Ljubljane da posjetite njegov restoran, ovo je jedinstvena prilika da dođete u Brežice i kušate neočekivano!

Inovativnost u kuhinji i izvrsnu pripremu delicija prezentirat će kuhari iz restorana Galerija Okusov. To su mladi, talentirani kuhari koji kreiraju jelovnik pronalazeći inspiraciju u svojem vrtu i prilagođavajući jela godišnjim dobima. Dolaze i ‘odličnjaci’ iz Hiše Raduha koji su se svijetu predstavili time što su stari ‘kozolec’ (tradicionalna drvena konstrukcija za sušenje sijena) preuredili u jedno od najatraktivnijih slovenskih turističkih destinacija. Očekuje vas fuzija poznatih tradicionalnih jela koje su kuhale naše bake s prezentacijom iz 21. stoljeće.

kuhnanaulci2

Opustite se i dozvolite da naši kuhari pripreme za vas ono najbolje. Provedite ljetnu večer na ulicama družeći se uz čašu vina i odličnu muzičku kulisu Parnog Valjka i Jinxa.

D.Č.

Komentari