Nekoliko preporuka ako posjećujete grad Rab

preporuke rab (3)

Ono zbog čega bi se otok Rab trebao naći na vašoj listi za ljetovanje, ili bar za vikend odmor, je njegova blizina. Rab već neko vrijeme nije lokacija koja nema što ponuditi svojim gostima, osim večernje šetnje uz rivu – tu su dobri restorani, bar koji se smjestio u Kneževom dvoru, najbolji domaći sladoled od vanilije s bučinim uljem i naravno, nezaobilazna r abska torta.

preporuke rab (5)

Kuća rabske torte (Dinka Dokule 2) ima divnu malu terasu na kojoj možete uživati u čaši vina, a ovdje možete i probati ovu izvornu hrvatsku slasticu. Domaćini će vam pokazati kako izgleda proces njezinog pečenja, otkriti vam sve sastojke (bademi, limun i naranča) te vas upoznati s tradicijom.

hotel padova (11)

Ako ne znate gdje odsjesti, ove godine preuređen je hotel iz lanca Imperial, Hotel Padova. Spoj ugodnog interijera i modernog dizajna čini novo mjesto idealnim za odmor. Sobe gledaju na staru jezgru grada Raba, a taxi brodić prevest će vas u centar za samo nekoliko minuta. Osim toga, ovdje možete pronaći i vrhunski wellness te uživati na velikoj, raskošnoj terasi s pogledom na more.

preporuke rab (7)

Kada se radi o gastro ponudi grada Raba, svakako bi vam preporučili da posjetite vilu Hotel Barbat. Radi se o staroj vili iz pedesetih godina koja je renovirana, a osim smještaja nudi  vrhunski gastro doživljaj, odmah uz more. Restoran Barbat dobitnik je nagrade za najljepšu i najuređeniju terasu na otoku Rabu niz godina te brojnih visokih priznanja za kuhinju i kvalitetu hotela. Svakako nemojte zaobići domaći sladoled koji radi sam vlasnik – od vanilije s bučinim uljem i crnim paprom!

Ako ste obožavatelj gin tonica, mi smo najbolji probali u baru/galeriji Conte Nero koji je dobar izbor za večernja druženja. Smjestio se u Kneževom dvoru starogradske jezgre, a vrhunska vina, kokteli i kvalitetne pive samo su dio bogate ponude. Tu su naravno i nezaobilazne slastice, a posebno će vas osvojiti ambijent i unutarnja terasa.

ab4fcaf4e4237a8f35dd54fcca1759b0

Osim toga, Rab ima jednu od najljepših gradskih plaža na kojoj uistinu možete uživati ukoliko ste tamo samo par dana, a uz nju je smješten i dobro poznati kafić tako da je kombinacija za uživanje zagarantirana.

T.B.

Komentari