Što se nosilo na dodjeli Zlatnog globusa?

golden globes

Jennifer Lawrence u Dior haljini

Malo koja društvena ceremonija privuče toliko pozornosti, koliko to svake godine iznova uspijeva dvjema kultnim dodjelama filmskih nagrada – Zlatnom Globusu i Oscarima. I dok se nominacije za Oscare i dalje s nestrpljenjem iščekuju, svojih pet minuta sinoć je doživjela još jedna dodjela Golden Globesa, ukupno 73. po redu. Kao i uvijek, iznimna filmska i televizijska ostvarenja u večernjim su satima nedjelje slavljena ruku pod ruku s izvanserijskom modom, u mnogim slučajevima kreiranom posebno za ovu prigodu i najveće glumačke zvijezde svijeta.

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Alicia Vikander u Louis Vuitton toaleti

Golden Globesi uistinu su rijetka prilika na kojoj svu filmsku svitu viđamo na jednome mjestu u njihovim najglamuroznijim izdanjima. Iako je javna tajna da se najbolje haljine čuvaju za Oscare, glumice nas i na Zlatnim globusima imaju naviku osvojiti svojim stylinzima, a sama dodjela tradicionalno je rezervirana za klasične toalete koje evociraju uspomene na zlatno doba Hollywooda.

golden globes4

Cate Blanchett u Givenchy haljini

Poznato je da modne pripreme za Golden Globese traju mjesecima, a uz same stiliste, veliku ulogu u tome što će zvijezde prošetati crvenim tepihom igraju i lobisti i predstavnici slavnih dizajnerskih kuća, koji na izbor šalju isključivo svoje najbolje toalete. Pojedine glumice vezane su i ekskluzivnim ugovorima za određene modne brendove, a slučaj je to i ove godine bio u slučaju Jennifer Lawrence, koja je sinoć pokazala već prokušano izdanje minimalističke, vatreno crvene haljine sa skulpturalnim detaljima koju potpisuje njen matični Dior.

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Kirsten Dunst u Valentinu

Cate Blanchett očekivano je blistala u Givenchyju, a na crvenom tepihu zastupljene su bile i večernje toalete Michaela Korsa, Valentina, Gimabattiste Vallija, Ateliera Versace i Alexandera McQueena. Kirsten Dunst zaigrala je na kartu mračnog seksipila, Rooney Mara izgledala je poput eterične princeze, a Taylor Schilling iznenadila je odabirom svjetlucavog kombinezona kao alternative klasičnoj večernjoj haljini. Što su zvijezde nosile, provjerite u nastavku.

golden globes7

Brie Larson u dizajnu Calvina Kleina

golden globes13

Amy Adams u Atelier Versace haljini

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Kate Hudson u Michael Kors kompletu

golden globes5

Kate Bosworth u Dolce & Gabbana haljini

golden globes3

Rooney Mara u Alexanderu McQueenu

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Julianne Moore u dizajnu Toma Forda

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Rosie Huntington-Whiteley u Atelier Versace haljini

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Taylor Schilling u Thakoon kombinezonu

golden globes14

Jennifer Lopez u dizajnu Giambattiste Vallija

Foto: Guliver/Getty Images

Komentari