Što Kuhaona kuha u studenom?

U studenom u Kuhaoni možete naučiti tehnike pripreme ribe, mesa ili jela iz woka te iskusiti kako piletina mijenja svoje okuse na različitim meridijanima. Zavolite slastice od bundeve i francusku kuhinju koja je gastronomiji dala standarde i neke od svjetski poznatih kulinarskih klasika. U Kuhaoni se prate i trendovi pa zajedno s njihovim predavačima imate priliku istražiti vege jelovnik bez termičke obrade i zanimljiv street food. Nadamo se da ćete i u ovom mjesecu pronaći nešto zanimljivo, stoga na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu.

kuhaona1

03.11.2015. Mesna rapsodija – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Izvrsno i sočno meso treba znati pripremiti. Stoga ćete na ovoj radionici naučiti kako najjednostavnije ispeći patku, pripremiti roladu od puretine i postići da meso ne bude suho, ispeći odojka i lijepo ga narezati, a da svi komadići izgledaju isto. Dodatan bonus je i kako iskostiti rebrica od odojka i napraviti vrhunsku delikatesu.
Cijena radionice: 400,00 kn

05.11.2015. Bundeva u slasticama – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Postoje namirnice koje su dobre i u slanim i u slatkim kombinacijama. Jedna od njih je i žuta bundeva. Na slatkoj radionici pripremat ćete je u obliku tarta, rolica od cimeta, cheesecakea i cupcakea. Okusi koji će i one najpesimističnije ostaviti samo s jednim ili više slova – mmmm :).
Cijena radionice: 350,00 kn

10.11.2015. Street food – Predavač: Vid Nikolić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Street food je već neko vrijeme in. Na radionici ćete pripremati juneći burger koji se sastoji od burger peciva, salate, bbq majoneze, junetine, karameliziranog luka, slanine i cheddara; janjeće okruglice s feta sirom unutar tanke lepinje s rajčicama, jogurt-menta-krastavcima i tapenadom od crnih maslina; hot-dog sa senfom, bbq umakom i karameliziranim lukom; i na kraju churros s umakom od čokolade,
Cijena radionice: 400,00 kn

12.11.2015. Vege&Raw food – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 18.00 -21.00 sati
Sirova hrana zadržava većinu hranjivih sastojka u svom izvornom obliku. Takva je hrana bogata vitaminima i mineralima koji će na radionici doći u kombinacijama soka, povrtnih salata i slastice na osnovi mrkve, jabuke i rogača. Jednostavno, ukusno i bez termičke obrade.
Cijena radionice: 350,00 kn

kuhaona2

17.11.2015. Piletinom po svijetu – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
PIletina je namirnica koja se priprema u svim kuhinjama svijeta. U tri sata radionice kulinarski ćete istražiti pripremu indijske Tikka masale s piletinom, japansku Teriyaki piletinu, Gorditas s piletinom i guacamoleom iz meksičke kuhinje i američki klasik BBQ chicken wings.
Cijena radionice: 350,00 kn

19.11.2015. Jela iz woka – Predavač: Vid Nikolić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Duža priprema namirnica i kratka termička obrada glavne su karakteristike pripreme jela azijske kuhinje u woku. Na Kuhaona radionici širit će se mirisi malezijskog Mee Goreng (rezanci s piletinom, kozicama i povrćem ); tajlandske Prženu rižu s piletinom; Teriyaki govedinu s udon rezancima iz japanske kuhinje i kineske Spring role s pačjim pesima, kineskim kupusom, mrkvom i mladim lukom uz slatki čili umak.
Cijena radionice: 400,00 kn

24.11.2015. Francuska na tanjuru – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Francuska kuhinja je kulinarski klasik. Stoga nemojte propustiti naučiti kako pripremiti Quiche Lorraine, Souffle sa sirom i začinima, Tarte flambee, Coq au vin (pijetla u vinu) i baršunasti Mousse au chocolat (čokoladni mousse).
Cijena radionice: 350,00 kn

26.11.2015. Jela od ribe – Predavač: Berislav Lacković
Trajanje radionice: 18.00 – 21.00 sati
Plava ili bijela riba mogu se pripremiti na različite načine. Filetirajte je, očistite od kostiju, pripremite riblji temeljac, kratko je popecite u vinu ili stavite u marinadu i koristite kroz nekoliko dana. Kušajte je kratko popečenu ili poširanu ribu na podlozi od salate ili s rižotom od boba. Sve tehnike pripreme ribe na kraju će se naći na stolu kao prave delicije. Budite dio ove radionice.
Cijena radionice: 400,00 kn

Ukoliko imate interesa za dvije radionice ili želite s nekim doći u paru Kuhaona nudi popust u iznosu 10%. Također, unutar svog programa vjernosti, Kuhaona vam za tri dolaska na radionice četvrtu poklanja. Kuhaona radionicu možete nekome i pokloniti, a više o svemu doznajte na službenim stranicama Kuhaone.

D.Č.

Komentari