Što je Q10 i kakvu funkciju ima za vaše lice?

NIVEA Q10

Koenzim Q10 supstanca je koja se prirodno nalazi u koži, a naš ju organizam sam proizvodi. No, Q10 nije samo neophodan za zdravlje kože, naš ga organizam treba i za proces proizvodnje energije koji je od iznimne važnosti za pravilno funkcioniranje organizma. Q10 se ipak prvenstveno ističe kao sastojak u kozmetičkim proizvodima protiv bora.

Koenzim Q10 je 1957. godine otkrio profesor Fred L. Crane, a od njegova je otkrića bilo potrebno nekoliko godina da bi se došlo do saznanja kako koenzim djeluje u našem tijelu. Britanski znanstvenik Peter Mitchell otkrio je da Q10 igra važnu ulogu u procesu proizvodnje stanične energije, za što je 1978. godine dobio i Nobelovu nagradu.

nivea-q10-2

Stanice za svoj neometani rad trebaju Q10 koji je neophodan za proces proizvodnje energije. Osim toga, djeluje i kao snažan antioksidans te štiti kožu od oksidacijskog stresa i slobodnih radikala. Koža kao naš najveći organ najizloženija je štetnim vanjskim utjecajima koji direktno utječu na smanjenje razine Q10-a. Stoga naša koža ima konstantnu potrebu za Q10-om koji joj osigurava vitalne funkcije – zaštitu, regeneraciju i obnovu.

NIVEA Q10 Serum Pearls

Beiersdorfovi znanstvenici među prvima su istražili formule za njegu kože s Q10-om. Prvi proizvod za njegu kože s Q10-om Beiersdorf je lansirao 1998. godine nakon više od 1.000 znanstvenih studija s preko 30.000 ispitanika. Danas Beiersdorfov istraživački tim ima nove podatke o Q10-u zahvaljujući studijama koje su ispitale učinkovitost revolucionarnog Q10plus Serum Pearls proizvoda koji je na tržište izašao 2015. godine.

NIVEA Q10 Serum Pearls

NIVEA Q10 Serum Pearls

Otkrili su da koža ne samo upija Q10 iz NIVEA proizvoda nego ga koristi i za metaboličke procese koji su neizostavni za pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, srca i živaca. Dokazano je da upravo korištenje NIVEA Q10plus Serum Pearls proizvoda smanjuje količinu slobodnih radikala i istovremeno antioksidativnim svojstvima štiti kožu od oksidacijskog stresa. Zahvaljujući inovativnoj formuli s perlicama, Q10 je jednostavno nanijeti na površinu kože, ali prodire i u epidermu.

NIVEA Q10 Plus dnevna krema

NIVEA Q10 Plus dnevna krema

Posebna formula seruma sadrži još dva aktivna sastojka kože: hijaluronsku kiselinu i kreatin. Oba sastojka sadržani su u hidratantnom gelu koji okružuje perlice. Hijaluronska kiselina pomaže hidratizirati kožu jačajući njenu sposobnost za zadržavanjem vode, dok kreatin podupire energetske zalihe kože. Formula seruma s ova tri aktivna sastojka protiv starenja potiče prirodne procese unutar kože, smanjuje vidljivost bora i daje koži mekan i mladolik izgled.

NIVEA Q10 Plus noćna krema

NIVEA Q10 Plus noćna krema

NIVEA Q10plus Serum Pearls namijenjen je svakodnevnoj upotrebi. Za optimalne rezultate, serum se može koristiti ujutro prije NIVEA Q10 plus dnevne kreme i navečer prije noćne, a savršena je podloga i za make-up.

Foto: NIVEA


Komentari