Što je Face Gloss?

Milk Makeup Face Gloss

Ljeti volimo svoju kožu – osunčana je, izgledamo svježe i lijepo, no zatim dolaze jesenski i zimski dani, u kojima ona postaje kao i vremenske prilike – siva i beživotna. Upravo u tim trenucima posežemo za proizvodima koji će našem licu vratiti onaj zdrav i prirodan sjaj, a u tu svrhu razvijeni su razni highlighteri koji, aplicirani na jagodice obraza, nos i luk obrve, iluminiraju kožu. Ipak, za sobom često ostavljaju pomalo umjetan, shimmerasti sjaj, pa se kao alternativa posljednjih mjeseci nameće jedan sasvim novi proizvod – face gloss.

‘Face gloss’ se prvi put počeo spominjati kao pojam kada je slavna make up artistica Pat McGrath u jedan proizvod, točnije Skin Fetish 003, uključila highlighter i balzam, spoj koji je ne samo osvijetlio lice, već mu i dao prirodan sjaj. Proizvod se brzo rasprodao, a zatim su na scenu stupila dva nova aduta beauty brendova Milk Makeup i Make Beauty. Dva ‘face glossa’ prozirne, izuzetno lagane i neljepljive formule, koja koži daje najprirodniji mogući sjaj i ističe ono najbolje na licu.

Tek mala količina ‘face glossa’ nanosi se uz most nosa i na jagodice obraza i trenutačno osvježava lice i sivu kožu. Može se nanijeti prstima ili kistom, i to na čistu kožu ili preko već gotovog make upa. S obzirom na to da ne sadrži svjetlucave čestice kao većina highlightera, ne čudi da je ‘face gloss’ u vrlo kratkom roku osvojio žene i po svemu sudeći tek će doživjeti pravi boom na beauty sceni.

Foto: Milk Makeup, Make Cosmetics

Komentari