Stigao je iPhone 7

iphone7-6

Na iščekivanom Appleovom eventu, jučer su predstavljeni iPhone 7 i iPhone 7 Plus, između ostalog, a javnost je odmah zanimalo je li utor za slušalice doista uklonjen i da, odgovor je potvrdan. Umjesto klasičnih slušalica, Apple je s novim dizajnom ponudio dvije opcije – jedne koje se spajaju u utor punjača i jedne bežične pod nazivom AirPods koje će postati dostupne tek u listopadu. Također, sada dolazi sa stereo zvučnicima što znači bolji zvuk dok slušate omiljenu glazbu.

iphone7-5

Osim toga, uz već poznate boje, srebrnu, zlatnu i ružičastu, iPhone sada dolazi u dvije nove nijanse – crnoj i još crnijoj, poliranoj Jet Black boji, koje su zamijenile Space Gray varijantu. Novi je telefon vodootporniji te otporniji na prašinu, a glavni gumb osjetljiv na dodir. Kamera na poleđini je 12 megapikselna, prednja selfie kamera ima 7 megapiksela, a iPhone 7 Plus čak ima dvostruku kameru za još kvalitetniju opciju zooma što omogućava dodatna kamera.

iphone7-3

iPhone 7 ima poboljšani, četverojezgreni procesor zbog čega rad na mobitelu postaje još fluidniji. Ukinuta je i verzija od 16 GB tako da novi telefoni dolaze s 32, 128 i 256 GB memorije. U Hrvatskoj isporuka ‘sedmica’ kreće 23. rujna, dok će nadogradnja na iOS 10 biti moguća od 13. rujna.

iphone7-2

Osim iPhonea, predstavljena je i nova generacija Apple Watch satova koji su također vodootporniji i s bržim procesorom, dok ćemo za nove iPad i Macbook modele morati još malo pričekati. Ovo nije bilo jedan od revolucionarnijih evenata, više prijelazni period jer se očekuje da će sljedeća godina zaista odjeknuti. No sudeći po pozitivnim komentarima Apple obožavatelja, razočaranja nema.

iphone7-1

Foto: Apple

Komentari