Split je dobio novi pub – Fabrique

fabrique4

Povijesna splitska palača Dešković, koja se nalazi u strogom centru grada (Trg Franje Tuđmana 3), dom je novom neodoljivom pubu Fabrique. Industrijski dizajn spojen s dalmatinskim šarmom zadovoljava vodeće svjetske trendove i vodi vas na nezaboravno više osjetilno putovanje. Sam ulazak neodoljivo podsjeća na ulaz u neku staru tvornicu željeza, no udahnutu duhom modernog doba, a otuda i naziv Fabrique.

fabrique8

No, pogledate li malo dublje kroz prostor vidjet ćete interijer sa zidovima od kamena i cigli palače Dešković iz 1958. godine koji su ostali netaknuti. Kako i priliči zamišljenoj tvornici, sve unutar puba jedinstveni je ručni rad, počevši od željeznog šanka, drvenih stolica i stolova, rasvjetnih tijela do brojnih zidnih instalacija. Personalizirane ilustracije pubu su dale posebnu čar.

fabrique2

fabrique11

Fabrique je nastao po uzoru na fun&bbq pubove Londona gdje se u restorane dolazi zabavljati prije samog odlaska u neki klub. Novi je ovo projekt splitske ugostiteljske grupacije F group nastao sa željom da se gradska gastro scena obogati i stvori potpuno novo mjesto za uživanje u pivu i vrhunskom roštilju. Fabrique ima kapacitet od 160 sjedećih mjesta i dodatnih 40 mjesta na terasi.

fabrique13

fabrique10

Ponuda sadražava 50-ak vrhunskih piva, od kojih je osam točenih, ali i sve popularnija domaća craft piva. Spoj povijesti i modernog doba vidi se i u samom meniju. Zatvoreni roštilj novije generacije na ugljen Josper Grill trenutačni je hit u svijetu jer omogućuje brzu termičku obradu i očuvanje izvornih okusa i sokova mesa, ribe i povrća te ne isušuje namirnice što tradicionalnu ponudu s roštilja oplemenjuje novim okusima te finim mirisom i okusom dima.

fabrique5

Fabrique pub možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

fabrique9

fabrique1

fabrique7

fabrique6

Foto: Maksim Bašić

Komentari