Špageti od tikvica za lagani ljetni obrok

Jedna od mojih najdražih kuhinjskih stvarčica je spiralni rezač za povrće. Pogotovo ljeti kada od silnog sezonskog povrća možete rezati sve i svašta! Tikvica je naravno najčešće na meniju jer ima sposobnost da glumi špagete. 🙂 A špagete volimo sa svim i svačim! 🙂

tikvice2

Vidjela sam čak da s nožem za guljenje krumpira možete postići relativno sličan efekt ukoliko nemate pravi rezač. Jednostavno “gulite” tikvicu do sredine. Receptu se ništa neće dogoditi čak i ako tikvicu klasično narežete na tanke kolutiće.

Tikvice narezane u obliku špageta su moj favorit, ali čak i ako nemate potreban pribor, kako god se snašli, recept će vam se svidjeti! Pravi lagani, ljetni ručak ili večera! I nema kuhanja. 🙂

tikvice1

Za dvije procije potrebno je:

2 tikvice (cca 180 g)
100 g feta sira (narezati na manje kockice)
100 g slanine (narezati na manje komade, )
70 g sušenih rajčica (narezati na manje komade)
50 g sojinih klica (po želji)
Krupni papar

Pesto:
15 g bosiljka
5 g korijandera
100 g maslinovog ulja
20 g indijskih oraščića

tikvice4

Priprema:

Tikvice narezati pomoću spiralnog rezača za povrće. Sredinu tikvice koja vam ostane nemojte bacati, već narežite i dodajte “špagetima”. Zatim ih podijelite na dvije porcije te im ravnomjerno dodajte rajčice, klice, sir i slaninu koju prethodno popržite na tavi, na malo maslinovog ulja.

Sastojke za pesto smiksajte u blenderu. Zatim špagete prelijte pestom, sve dobro promiješajte i dodajte krupnog papra. Sol neće biti potrebna.

tikvice3

Uživajte! 🙂

Komentari