Savršeni spa vikend u Sloveniji

Dolina Savinje

Dolina Savinje

Voda je izvor života i u Sloveniji sve žubori u središtu netaknute prirode između Alpa, Sredozemnog mora, Panonskih nizina i tajanstvenog Krasa. Slovenska prirodna lječilišta nastala su na tim izvorima i udružuju najbolje od svega za jedan savršeni spa vikend. Svih 14 prirodnih lječilišta oaza su istinske gostoljubivosti i sigurnosti, gdje termalne i mineralne vode imaju dokazane učinke.

U slovenskim prirodnim lječilištima možemo u okviru wellness programa, medicinskog wellnessa i selfnessa isprobati sve blagotvorne učinke brojnih mineralnih i termalnih izvora. Ako običnu vodu s mjehurićima, koju vam poslužuju u restoranima, usporedite s prirodnom mineralnom vodom, razlike su znatne. Primjerice, vrela Radenska u lječilištu Radenci i Donat Mg u Lječilištu Rogaška Slatina stoljećima osvježavaju i revitaliziraju.

Rimske terme, Sofijin dvor

Rimske terme, Sofijin dvor

Termalni izvori nude najbolje od prirode i tradicije, koja je duga stoljećima ili čak tisućljećima. Rimske Toplice posjećivali su stari Rimljani, Dolenjske Toplice su bile jedno od najuglednijih lječilišta Austro-Ugarske Monarhije. Među zanimljivim vrstama je zelena parafinska voda, koja poziva u Terme Lendava na istoku Slovenije, gdje ima najviše izvora termalne vode na jednom mjestu. Također, najtoplije vrelo termomineralne vode sa 73 stupnja na izvoru nalazi se na istoku Slovenije, u Moravskim Toplicama. Sve terme na jednom mjestu možete pronaći ovdje.

slovenija-rimske-terme-2

Rimske terme

Rimske terme

Rimske terme jedne su od najljepših, a termalna voda u ovim toplicama jedna je od najljekovitijih u Sloveniji. Osim što voda može pomoći pri liječenju najrazličitijih problema i oboljenja, ovo je mjesto savršeno za spa vikend i uživanje u wellness ponudi. I to samo sad vremena vožnje od Zagreba – idealno za hladne zimske dane.

slovenija-rimske-terme-3

1000 metara duboki termalni izvori sadrže toplu vodu koja dokazano pomaže kod brojnih tegoba i izvrsna je za opuštanje u ovom jedinstvenom ambijentu zamišljenom po uzoru na velike rimske bazene. Na mjestu gdje se danas nalazi kupalište pronađeni su mramorni žrtvenici i zavjetni spomenici posvećeni nimfama i rimskoj boginji zdravlja Valetudi.

slovenija-rimske-terme-4

Terme raspolažu sa devet unutarnjih i vanjskih masažnih bazena u čijim vodenim sjedalima i ležajevima možete doživjeti pravu wellness magiju. Četiri autentične kamene kupelji koje automatski stvaraju ugođaj antičkih vremena i šest suvremenih kupelji u povijesnom dijelu resorta kao stvorene su za opuštanje u dvoje. Više doznajte ovdje.

Terme Laško

Dinamičniji odmor dočekat će vas u termama Laško. Najveća atrakcija ovih termi je kompleks zatvorenih bazena Thermana Laško smještenih pod velikom staklenom kupolom koja se ljeti otvara, a u zimskim večerima blista zahvaljujući svjetlosnim efektima. Iznad bazena s umjetnim valovima, toboganom i brzom rijekom nalaze se i tri ‘viseća’ whirlpoola. Zimi je posebno zanimljivo kupanje u otvorenom bazenu sa zagrijanom vodom (temperatura je od 32 do 34 stupnja).

slovenija-terme-lasko-1

Laško ujedinjuje privlačnost pogleda na rijeku Savinju i iznenađujuća ljekovitost termalne vode. Najnovija istraživanja pokazala su da voda iz laških termi, osim blagotvornog kemijskog sastava, ima i povoljno bioenergetsko djelovanje što je značajno za uspostavljanje energetske ravnoteže u organizmu.

slovenija-terme-lasko-3

Zbog toga je spa vikend ovdje idealan odabir. Pažljivo zamišljen centar za relaksaciju zasniva se na holističkom pristupu svakom pojedincu. Na jednom ugodnom mjestu mnogo je toga: od šarolikih orijentalnih i klasičnih masaža, različitih terapija, sve do kupki i suvremenih programa za njegu.

Thermana Park Laško

Thermana Park Laško

Iz Laškog se ne može otići bez ispijanja nadaleko poznatog Laškog piva, koje se proizvodi još od 1825. godine. Za sve goste termi Laško organizira se i turistički obilazak tvornice i muzeja piva. Mnogobrojni planinski vrhovi u okolini pozivaju na pješačenje i nude prekrasan pogled na grad i brežuljkastu okolinu. Laško je od granice sa Slovenijom udaljeno samo 45 minuta vožnje automobilom. Više o zimskim paketima doznajte ovdje.

TERME KRKA

Terme Krka obuhvaćaju više različitih wellness centara pod svojim imenom, a sve pružaju vrhunsku uslugu. Njihove destinacije možete pronaći u Dolenjskoj i Primorskoj regiji i dobro se odmoriti uz pregršt doživljaja, ovisno o tome što vam u tom trenu odgovara. Ljubitelji aktivnog odmora raj će pronaći u Otočcu, medico wellness centar nalazi se u sklopu Šmarjeških toplica, klimatsko lječilište u Strunjanu, a i Dolenjske toplice donose pregršt wellness sadržaja.

Šport Hotel Otočec

Posjetite Otočec – dragulj dolenjskog turizma, čuven po romantičnom dvorcu na otočiću u sredini rijeke Krke. Osim iznimnih prirodnih blagodati, Otočec ima i bogatu ponudu za igrače golfa, bicikliste, pješake, tenisače i druge sportske entuzijaste. Ponuda pustolovnog parka i paintballa, dopunjena je novom ponudom termalnog bazena i sauna. U Otočcu vas čeka hotel posvećen aktivnom odmoru i izvrsno je polazište za sve vaše avanture. Više na službenim stranicama destinacije.

sport-hotel-otocec

Šport Hotel Otočec

Wellness centar Balnea

Wellness centar Balnea nalazi se u sklopu Dolenjskih toplica, na rubu prekrasnog lječilišnog parka s velikim stoljetnim drvećem i kraljevstvo je ugodnih kupelji, osvježavajućih masaža, okrepljujućih sauna i vodene relaksacije. Individualno planiranim, prilagođenim programima i uslugama za sve generacije, svrstava se među prepoznatljive centre. Bogatu ponudu Balnee nadopunjuje centar za njegu lica i tijela sa svojim jedinstvenim programima za osiguranje veće kvalitete življenja. Više na linku.

wellness-hotel-balnea-1

wellness-hotel-balnea-2

Foto: Rimske terme, Terme Laško, Terme Krka

Komentari