Najzabavnije cipele modne industrije

Kao desna ruka višestruko nagrađivanom celebrity postolaru Nicholasu Kirkwoodu, Sophia Webster mnogo je naučila o dizajnu cipela, a nakon nekoliko godina rada u ulozi njegove asistentice, dizajnerica je 2013. godine odlučila krenuti u solo vode. Njene otkačene modele u posljednjih ste nekoliko sezona morali zamijetiti na London Fashion Weeku, gdje prezentira svoje kolekcije, ili pak na nogama poznatih trendseterica, koje je Webster osvojila svojim eklektičnim pristupom dizajnu.

Statement cipele, koje nas svojim zaigranim duhom vrlo lako vraćaju u djetinjstvo, specijalnost su Sophie Webster, koja je od Kirkwooda naslijedila ljubav prema arhitekturalnim formama, grafičkim uzorcima, jarkim bojama i zanimljivim detaljima na cipelama. Šarma ne nedostaje ni u njenoj posljednjoj kolekciji za proljeće 2016., koja je upravo stigla u trgovine, a zastupljeni modeli, podjednako vedri i šareni kao i uvijek, inspirirani su morskim prostranstvima i plamencima.

Salonke, natikače, sandale i espadrile iz ove kolekcije, san su svake modne urednice i blogerice, koje su se već potrudile napraviti zalihu Sophia Webster cipela u svojim prostranim garderobama. Dizajnerica je u međuvremenu primila nagradu Britanskog modnog vijeća i 200.000 funti, s kojima namjerava razviti svoj biznis, a prva stanica je otvorenje prve samostalne dizajnerske trgovine, u koju će, vjerujemo, često navraćati vodeće trendseterice svijeta, poznate glumice i druge vjerne Sophijine klijentice.

Foto: Sophia Webster, Instagram

Komentari