Idealni mali i moćni tablet

Do nedavno, većina tableta na Androidu ispod 10 inča teško je mogla parirati većim modelima, s 10 i više inča. Počevši od ograničenih performansi, zaslona s nižom razlučivosti, kvalitetom izrade pa do općeg dojma, majušni tableti teško su se mogli natjecati. I dok je Apple predstavio iPad mini, Androidov tabor nije imao pravog predstavnika za kategoriju malog i moćnog tableta.  Međutim, Sony je krajem prošle godine ovu priču odlučio promijeniti predstavivši Xperia Z3 Tablet Compact. I odmah na početku možemo reći – da je uspio.

sony4naslovna

Uz debljinu od svega 6,4 milimetra, Xperia Z3 Tablet Compact djeluje pomalo nestvarno. Zaista teško je predočiti da je u ovako tanak profil bilo moguće „ubaciti“ sve komponente, zaslon i bateriju. Dodajmo k tomu i masu od svega 270 grama, zasigurno ćete imati jedan od najlakših uređaja ovog tipa u rukama. Ovo sve ide u prilog lakom prenošenju, pa će tako Z3 Tablet Compact zasigurno često pronaći mjesto u torbi i biti uvijek na raspolaganju. Rad na tabletu čisti je užitak zahvaljujući 8-inčnom zaslonu s rezolucijom od 1920 x 1200 piksela. Zaslon je kao takav zaista raskošan i nudi odlučnu oštrinu prikaza od 283 točaka po inču. Ovo je bolje od većine danas dostupnih tableta. Zahvaljujući Sonyjevim tehnologijama, prikaz na zaslonu, kao i njegova svjetlina te kut vidljivosti su na najvišem nivou. Čak i pri dnevnom svijetlu teško je naći zamjeru na račun loše vidljivosti.

sonypost

Pored dakako izvrsnog zaslona i dimenzija uređaja, majušni tablet očarao nas je i svojom uvjerljivom izvedbom. Sve djeluje iznimno čvrsto i robusno, a zahvaljujući staklu i kvalitetnoj plastici, Xperia Z3 Tablet Compact postavlja ljestvicu poprilično visoko i za kvalitetu izrade. Klasičan Sonyjev minimalizam i ovdje djeluje kao pun pogodak. Rad na tabletu teče glatko i bez imalo zastajkivanja.

sony6post

Tablet je odličan i u baratanju multimedijom zahvaljujući izvrsnom Walkman aplikacijom, a za video zapise i fotografije, pored izvrsnog zaslona, tu je i 8-megapikselna kamera. Dakako prednja kamera za video pozive ili selfije je također tu. Android u svojoj KitKat izvedbi prilagođen je po Sonyjevom minimalističkom stilu koji svaki put naglasimo kao pun pogodak. Zaista, promijene na sučelju su napravljene da u najboljem svjetlu predstave Sonyjev osjećaj za detalje i stil, kojeg kod Sonyjevih uređaja nikako ne nedostaje.

sony5post

S posebnim načinom upravljanja baterijom, tablet će bez ikakvih problema izgurati cjelodnevni rad, a kod manje zahtjevnih korisnika može se očekivati i trajanje baterije i do dva dana. Među tabletima koji mjere u dijagonali ispod 10 inča, teško je naći pravu konkurenciju za Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Zapravo jedina prava konkurencija ovom tabletu dolazi iz suprotnog tabora, onog sa logom zagrižene jabuke. Dakako, riječ je o iPad miniju koji u ovome trenutko po svojim karakteristika najbolje može parirati Z3 Tablet Compactu. No, kako je riječ o sasvim drugim platformama, jasno je da će se korisnici skloni iOS-u odlučiti za iPad, a oni Androidu, svakako trebaju obratiti pozornost na Z3 Tablet Compact.

Preuzeto sa CroPC.net.

Foto: Sony.com

Komentari