Snježna čarolija u zagrebačkoj slastičarni Grand Marnier

Nakon dugogodišnjeg rada sa slasticama u najpoznatijim zagrebačkim slastičarnama nekoliko odlučnih slastičara prije godinu dana odlučilo je pokrenuti svoj kutak za stvaranje malih umjetničkih djela – slastičarnu Grand Marnier.

Image00004

Kako bi obilježili godišnjicu otvaranja svojih vrata, zagrebačko mjesto za uživanje u probranim i najpoznatijim slasticama svijeta priredilo je slatki doživljaj božićne bajke.

Image00007

Čim smo zakoračili u prostor dočekalo nas je iznenađenje i magični doživljaj ‘snijega do koljena’ iako je vani bilo ugodnih, no ipak neprirodnih desetak stupnjeva. Taj zimski doživljaj bio je potpun zbog večernjeg snježno-bijelog ugođaja, atmosferične rasvjete i uređenja interijera koje je dočaravalo boravak u zimskom dvorištu zasutim snijegom.

Image00010

Osim divne atmosfere, gosti mogu uživati u probranim slasticama od kojih nas se posebno dojmio tart od ribizla i bijele čokolade. Svi ljubitelji klasičnih čokoladnih okusa doći će na svoje, no za sve one koji vole eksperimentirati i spajati razne okuse, Grand Marnier donosi bogatstvo okusa mousseva od pistacia, naranči, a posebno su iznenađenje tradicionalni božićni kolači kao što je mađarica, no i torte – poseban je hit cheesecake oreo torta koja donosi spoj ‘americana’ okusa za kojim su svi poludjeli.

Image00006

Cupcakes, macarons, voće preliveno čokoladom iz čokoladne fontane još su neke od delicija koje možete kušati, a uz njih uživati u probranim vrstama čajeva ili desertnom vinu.

IMG_4755

Cjelokupnu ponudu i atmosferu možete vidjeti na njihovoj web stranici ili Facebook profilu, no za potpun i neponovljiv događaj svakako morate zakoračiti u sniježnu terasu Grand Marniera.

IMG_4733

IMG_4817

Foto: Zvonimir Ferina

Komentari